Útközben is biztonságban


 Caree 4 Pets szállítóbox
Caree 4 Pets szállítóbox
A Tükör Módszer tanfolyamain nagy hangsúlyt kapnak azok a mindennapi szabályok, amelyek a kutyák életét hivatottak védeni. A gazdik és kedvenceik együtt tanulják, miként lehet lecsatolni a pórázt úgy, hogy ne azonnal iszkoljon el a kutyus, vagy mit jelent a járdaszabály gyakorlatban. A Kölyökkutya-tanfolyam kiemelt témája a biztonságos autózás, ezen belül is az autóból kiszállás fontossága, hiszen, ha az eb egy forgalmas út mentén kiugrik az álló járműből, komoly veszélynek teszi ki magát.

A városi élet velejárója, hogy kutyáink is mozgásban vannak: jönnek velünk tömegközlekedésen és autóznak a hétköznapok során éppúgy, mint nyaraláskor, vakációra. S bár a hollywoodi filmek kedvelt jelenete, amikor a kutyus boldogan kinyújtja fejét az autó ablakán, a valóságban a közúti biztonság megkívánja, hogy a négylábú családtag is szabályosan közlekedjen. A gondos gazda több lehetőség közül is választhat: vannak kifejezetten kutyáknak kifejlesztett biztonsági övek, illetve többféle szállítóbox között is válogathatunk. Utóbbiaknak a pihentetés során is jó hasznát vehetjük, hiszen otthonunk egy mozgó darabjaként vihetjük magunkkal és sokszor az autós rosszullétekre is gyógyírt jelenthet, mivel egy zárt teret jelent a kutyának a mozgó járműben.

Caree 4 Pets szállítóbox

A praktikusan összehajtható, de jóval kevésbé stabil textil bokszoktól a különböző méretekben elérhető műanyag hordozókon át a prémium kategóriát képviselő kutyára és autóra szabott fém „ketrecig” számos termék elérhető már a piacon. Jó hír a kisebb kutyusok gazdáinak, hogy isofix rendszerrel rögzíthető szállító dobozt is vásárolhatunk, amely kényelmes, egyszerű és tovább növeli a biztonságot. Ilyen a Caree 4 Pets szállítóbox is, amely több változatban elérhető és kiválóan teljesített törésteszteken. Bármi mellett is tesszük le a voksunkat, néhány alapszabályt vegyünk figyelembe: 

  • Autóban kutyának a hátsó, ülésen a helye, hiszen az első airbagek egy esetleges ütközés során komoly veszélyt jelenthetnek rá. Ha mégis elől utazik az eb, akkor mindenképepn gondoskodjunk róla, hogy az utasoldali első légzsákot kikapcsoljuk.
  • Mindig válasszunk a kutyánk méretének és súlyának megfelelő szállítóeszközt: kényelmesen el kell, hogy férjen benne, de nem szabad túl tágasnak sem lennie, nehogy kiszökjön a négylábú utas. Ezért előfordulhat, hogy több dobozt is kell vásárolnunk a kutyaöltő során, hiszen a kis kölyök és a kifejlett, felnőtt méret között komoly eltérések lehetnek: itt előnyt élveznek a kisebb, 15 kg-ig fejlődő kutyusok gazdái, akiknek jellemzően elegendő egyetlen, minőségi darabba fektetni már kölyökkorban.
  • A megfelelő méret azt jelenti, hogy kutyus saját tengelye körül tudjon megfordulni a hordozóban és kényelmesen el tudjon feküdni benne.
  • Mindenképpen jól szellőzön és, ha esetleg autós rosszullétekkel küzd a kedvenc, érdemes úgy pozicionálni, hogy ki is lásson utazáskor.
  • Tisztítsuk rendszeresen a bokszot, érdemes időről-időre kimosni a benne lévő párnákat, takarókat is.
A utazást körbejáró sorozatunk első részében a nemzetközi utazási szabályokról olvashattok, következő részben pedig a vakáció alapvető kellékeiről lesz szó. Tartsatok velünk, jó utat!

(x) Támogatott tartalom.
Kövesd a Tükör Módszert Facebook oldalát további érdekes és hasznos kutyás tartalmakért vagy nézz szét a Vakkantó webshopban!