TÜKÖR MÓDSZER

A MÉDIÁBAN

Cikkek a Tükör Módszerről

A póráz barbár dolog? Első podcastünkben Korom Gábor és Lukács Miki tabudöntögető beszélgetését hallhatjátok – azenkutyam.hu
Az ivartalanítás veszélybe sodorja a kutya mint faj jövőjét? Melyik kutyát vigyük haza a menhelyről? Miért barbár dolog a póráz? Többek között ezekről is szó esett podcastünk első adásában, melyben Korom Gábor és Lukács Miki volt Soós Andi vendége.

A kutyás reklámos élet – kreativ.hu
Volt idő, amikor a kutyabarát iroda még egyedi megkülönböztető húzóerő volt a reklámügynökségekben, azonban ma már szinte nincs is olyan iroda, ahol nem dolgozhatunk együtt kedvenceinkkel. 

Ki a hibás, ha támad a kutya? – erdmost.hu
A Bagoly utcai kutyatámadás apropóján kérdeztük Korom Gábort, a hazai kutyás szaktekintélyt, a Tükör Módszer alapítóját.

A család része, nem a falka tagja! – Korom Gábor kutyatréner szerint a kutya viselkedését 70 százalékban a környezete határozza meg – Képmás magazin
Gyerekkori álomból hivatás. Korom Gábor már egészen kicsi korában tudta, hogy a kutyáknak fogja szentelni az életét: az általa kidolgozott Tükör Módszer és az erre épülő Kutyasulik hálózata ma már gazdák százainak segít minden héten a tudatos kutyatartásban. Az ember és a kutya százezer éves kapcsolatáról, a tiszta kommunikáció módjáról és a felelős örökbefogadásról is beszélgettünk a kutyatrénerrel.

A kutya meggyalázása, hogy ha nem tudok a gazdája lenni – Magyar Kultúra magazin és kultura.hu
A kutya és az ember több mint százezer éves kapcsolata folyamatos fejlődésen megy keresztül, de e természetszerűnek gondolt kapcsolatban rengeteg a kommunikációs zavar. Sok mindent nem értünk a négylábúak világából, ahogy talán önmagunkból sem. Erre hívja fel a figyelmet Korom Gábor kutyás szakember, aki a tükörmódszer megalkotásával nemcsak az ember és állat közötti kommunikációt helyezi új dimenzióba, hanem komoly önismereti leckéket is ad a gazdáknak.

Ezekre figyeljünk, ha kutyával nyaralunk – 24.hu
„Akkor vigyük magunkkal, ha a nyaraláson legalább olyan körülményeket tudunk a kutya számára biztosítani, mint otthon” – kezdte tanácsai összefoglalását Korom Gábor kutyatréner és –szakértő a Szeretlek Magyarországnak.

Kutyatartás kánikulában, nyaralás a négylábúval – hasznos tanácsok a hőségre gazdiknak – szeretlekmagyarorszag.hu
Korom Gábor kutyatréner és -szakértő minden kérdésre választ adott, ami egy kutyásban felmerülhet most, hogy a városi klíma lassan már az emberek számára is elviselhetetlen.

Az ember csak saját magán változtatva tud a kutyákon segíteni – hvg.hu
Normális, hogy egyre több kutya van a városban, sőt jó lenne, ha még több lenne a munkahelyeken, a tömegközlekedési eszközökön, a parkokban, a lakásokban, hiszen a kutyának a társas közeg a természetes – véli Korom Gábor kutyaszakértő, a Tükör Módszer megalkotója, aki szerint az utóbbi években lényegesen javult a kutyatartás kultúrája Magyarországon. Szerinte a jó gazda egy jó szülőhöz hasonlít.

Covid-kutyák: a szeparációs stressz ebek százait érinti – index.hu
A kutyák viselkedésében a sok együtt töltött idő, az önállóság hiánya, a társfüggőség komoly problémát okozhat, amit kezelni kell, de még jobb megelőzni. Óbert Mária, viselkedésterápiás oktató, tájékoztatása szerint a fent említett társaskapcsolati problémák nem, de az úgynevezett szeparációs szorongás a második hullám óta gyakori probléma a fővárosi kutyásoknál, az ilyen tünetekkel küzdő ebeket szokták ők Covid-kutyáknak nevezni, ami azt jelenti, hogy az állat nem viseli el az egyedüllétet és szorongani kezd.

Minden harmadik kutyát azért viszik vissza a menhelyre, mert túl sokat ugat – sokszinuvidek.24.hu
Vannak, akik örökbefogadás előtt egy órát sem töltenek egy menhelyi kutyával, majd pár héten belül visszaviszik a kiválasztott négylábút. A Jófogás 20 menhely megkérdezésével derített fényt a problémára, ami óriási lelki károkat okoz a cserbenhagyott kutyáknak. A Korom Gábor kutyaszakértővel és Földes Eszter színésznővel készített „Jobb gazdi leszek” interaktív oktatóvideó-sorozat a menhelyeknek, a gazdiknak és kutyáknak is segítséget nyújt, egyben a várhatóan ősztől esedékes Gazdijogsihoz is hasznos kiegészítő tananyag lehet.

Vajon kivédhető a kutyatámadás? – Szakértő válaszol – zaol.hu
Szomorú, amikor a hírekben kutya-vagy egyéb állat általi támadásról olvasunk. Ilyenkor jogosan merül fel a kérdés, vajon megelőzhető lett volna a baj? Vannak esetek, amikor nem kóbor eb, hanem éppen egy addig kevésbé problémás négylábú lesz kiszámíthatatlan. A témát nehéz indulatok nélkül körbejárni, ám mégis fontos, mert mindig időszerű.

A tiéd a legcukibb? Mutasd meg! Kutyaszépségversenyt hirdet a Tükör Módszer Magyarország kifejezetten keverékeknek – joy.hu
A Tükör Módszer Magyarország támogatásával keresik 2020 legszebb Falusi Szépét vagy Városi Vagányát. Ha úgy érzed, hogy a te kis kedvenced az, aki méltó lenne a címre, nevezz fotójával!

Légyszi, kutya, ide gyere! De tényleg, gyere már! – delmagyar.hu
Az Ön kutyájával sem működik? A Tükör kutyanevelési módszer alapítója, Korom Gábor azt tanácsolja, úgy viselkedjen a kutyával, akár egy tekintélyes és következetes apa a gyerekkel, és Ön nem lesz lúzer gazdi többé.

Korom Gábor: „A kutya viselkedésproblémáinak 70 százalékáért a közeg a felelős” – nlc.hu
A Tükör módszer alapítójával beszélgettünk a több mint százezer éves kutya–ember barátságról, kutyatartói tudatosodásról, örökbefogadásról és arról, tanultunk-e újat a kutyáktól az elmúlt évtizedben.

Házi kedvencünknek szüksége van irányításra és testbeszédre – veol.hu
Bár az elmúlt évtizedben sokat fejlődtünk, még mindig nagyon nem értünk az ebekhez. A kutya húz, szökik, harap és büdös dolgokban fetreng. Korom Gábor, a Tükör módszer kidolgozója, mindent tud a kutyákról: előadásait, tv-műsorait sokan ismerik, de már könyve is megjelent a témában.

„Nézd, milyen nagy vagyok!” – ezért gyakoriak a kutyatámadások – hirado.hu
Szinte hetente hallani kutyatámadásról az országban. Szakemberek szerint nem csak a kutyatartási, de a sétáltatási kultúra is sok kívánnivalót hagy maga után Magyarországon.

Sorversennyel kerül közelebb a kutyához a gyerek -velvet.hu
Földön fekvő, csaholó gyerekek találkozása a szétdobált kólás dobozokra allergiás környezetvédő kutyákkal. A Népszigeti Bemutató Csoport kutyás előadásán jártunk, ahol többek között az is kiderült, a kutyatámadásokért gyakran a rossz kommunikáció okolható, valamint azt is megtudtuk, hogy a jutalomfalat nem csak a kutyákat motiválja.

Vizsga a szabadsághoz – akár póráz nélkül sétálhatnának a kutyák – hirado.hu
Egyes vélemények szerint a póráz csak agresszív viselkedésbe kényszeríti a kutyát, és amúgy is a legtöbb ebnek joga lenne szabadon szaladgálni. Létezik is már egy úgynevezett városi kutyavizsga, amely felmentené a gazdikat a kötelező póráz használata alól, ha a kerületek is engedélyezik ezt a lehetőséget. Azonban jó néhány ellenzője is akad az ötletnek, ők állítják, százszázalékig egyetlen állatban sem bízhatunk meg, elég egy macska feltűnése, egy felbőgő motor vagy egy guruló labda.

Tükör Módszer a televízióban

Korom Gábor – XXI. század – Tévhitek és rögeszmék a városban tartott állatokról (2023-04-24)

A sztárok kezdték, az urak a kávézóba is bevitték, a hatóságoknak pedig főtt a fejük – de vajon mi baj volt a kedvencekkel? És manapság örül-e a kutyánk, ha romkocsmába visszük? Na és tényleg csak elvisel minket a macskánk? Nagyvárosi állattartás – Veress Krisztina filmje a XXI. században. A műsor bejelentkezés után nézhető meg.

Varga Balázs az Online Kölyökkutya Programról mesélt a Petőfi TV-ben

„Magára rántotta a kutya az égő gyertyát és felgyulladt a szőre” – a gyerekekre és a kisállatokra is figyelni kell ünnepekkor

Korom Gábor: A kutya egy olyan gyerek, aki maximum egy négyéves szintjén megáll

Hogyan ne egyen föl semmit a kutya

A belga juhász lett a világ legintelligensebb kutyája

Veszélyforrás: erre figyelj, ha nagyvárosi kutyatartó vagy!

A városi kutyát másképp kell nevelni, mint a vidékit?

Milyen helyzetben van a magyar kutyatartási kultúra?

Veszélyforrás: erre figyelj, ha nagyvárosi kutyatartó vagy!

A városi kutyát másképp kell nevelni, mint a vidékit?

Milyen helyzetben van a magyar kutyatartási kultúra?

Mennyire vagyunk felelős gazdák?

Mi a különbség a holland és a magyar kutyatartás között?

Korom Gábor: „A póráz szükséges!”

További tv-s megjelenések

Rádióműsorok a Tükör Módszerről

Egyre több vendéglátóhely, üzlethelyiség fogadja az érdeklődőket kutyák társaságában. A Yettel üzletei már két éve kutyabarátok, így a mobilszolgáltató már csaknem 100 üzletében lehet ügyet intézni a házi kedvenc jelenléte mellett. De hogyan érdemes felkészülni ezekre az alkalmakra és mit tanácsol a szakember az útnak indulás előtt? Rozgonyi Ádám erről készített összeállítást Damásdi Judittal, a Hajógyári Kutyasuli vezetőjével az Inforádióban.

Varga Balázs, a Tükör Módszer csoportvezető oktatója a Manna FM 98.6 vendége volt. Kiskutyás praktikákról és a kutyázásról mesélt – hiszen a gazda erősségeit és gyengeségeit tükrözi vissza a kutya.

Korom Gábor a Manna FM vendége volt, ahol beszélt a kutyák örökbefogadásáról, a járvány hatásáról a kutyatartásra és a magyar kutyatartók helyzetéről.

Korom Gábor – beszélgetés a Tükör Módszerről a Klubrádióban

Korom Gábor a Karc FM vendége volt, az alábbi linken a 3. perctől hallhatjátok a vele folytatott beszélgetést. Szó esett a szobatisztaságról, a szeparációs viselkedésről és számos jó tanácsról, amit minden kutyát örökbefogadó és már kutyával élő gazdinak érdekes lehet. Hallgassátok szeretettel!

Korom Gábor a Karc FM vendége volt, az alábbi linken a 3. perctől hallhatjátok a vele folytatott beszélgetést. Szó esett a szobatisztaságról, a szeparációs viselkedésről és számos jó tanácsról, amit minden kutyát örökbefogadó és már kutyával élő gazdinak érdekes lehet. Hallgassátok szeretettel!

https://www.mixcloud.com/karcfm/sp%C3%A1jz-2021-09-02-0900-1200-3_/