TÜKÖR MÓDSZER ÉS KOROM GÁBOR

A MÉDIÁBAN

Cikkek Korom Gáborról és a Tükör Módszerről

A póráz barbár dolog? Első podcastünkben Korom Gábor és Lukács Miki tabudöntögető beszélgetését hallhatjátok – azenkutyam.hu
Az ivartalanítás veszélybe sodorja a kutya mint faj jövőjét? Melyik kutyát vigyük haza a menhelyről? Miért barbár dolog a póráz? Többek között ezekről is szó esett podcastünk első adásában, melyben Korom Gábor és Lukács Miki volt Soós Andi vendége.

A kutyás reklámos élet – kreativ.hu
Volt idő, amikor a kutyabarát iroda még egyedi megkülönböztető húzóerő volt a reklámügynökségekben, azonban ma már szinte nincs is olyan iroda, ahol nem dolgozhatunk együtt kedvenceinkkel. 

Ki a hibás, ha támad a kutya? – erdmost.hu
A Bagoly utcai kutyatámadás apropóján kérdeztük Korom Gábort, a hazai kutyás szaktekintélyt, a Tükör Módszer alapítóját.

A család része, nem a falka tagja! – Korom Gábor kutyatréner szerint a kutya viselkedését 70 százalékban a környezete határozza meg – Képmás magazin
Gyerekkori álomból hivatás. Korom Gábor már egészen kicsi korában tudta, hogy a kutyáknak fogja szentelni az életét: az általa kidolgozott Tükör Módszer és az erre épülő Kutyasulik hálózata ma már gazdák százainak segít minden héten a tudatos kutyatartásban. Az ember és a kutya százezer éves kapcsolatáról, a tiszta kommunikáció módjáról és a felelős örökbefogadásról is beszélgettünk a kutyatrénerrel.

A kutya meggyalázása, hogy ha nem tudok a gazdája lenni – Magyar Kultúra magazin és kultura.hu
A kutya és az ember több mint százezer éves kapcsolata folyamatos fejlődésen megy keresztül, de e természetszerűnek gondolt kapcsolatban rengeteg a kommunikációs zavar. Sok mindent nem értünk a négylábúak világából, ahogy talán önmagunkból sem. Erre hívja fel a figyelmet Korom Gábor kutyás szakember, aki a tükörmódszer megalkotásával nemcsak az ember és állat közötti kommunikációt helyezi új dimenzióba, hanem komoly önismereti leckéket is ad a gazdáknak.

Ezekre figyeljünk, ha kutyával nyaralunk – 24.hu
„Akkor vigyük magunkkal, ha a nyaraláson legalább olyan körülményeket tudunk a kutya számára biztosítani, mint otthon” – kezdte tanácsai összefoglalását Korom Gábor kutyatréner és –szakértő a Szeretlek Magyarországnak.

Kutyatartás kánikulában, nyaralás a négylábúval – hasznos tanácsok a hőségre gazdiknak – szeretlekmagyarorszag.hu
Korom Gábor kutyatréner és -szakértő minden kérdésre választ adott, ami egy kutyásban felmerülhet most, hogy a városi klíma lassan már az emberek számára is elviselhetetlen.

Az ember csak saját magán változtatva tud a kutyákon segíteni – hvg.hu
Normális, hogy egyre több kutya van a városban, sőt jó lenne, ha még több lenne a munkahelyeken, a tömegközlekedési eszközökön, a parkokban, a lakásokban, hiszen a kutyának a társas közeg a természetes – véli Korom Gábor kutyaszakértő, a Tükör Módszer megalkotója, aki szerint az utóbbi években lényegesen javult a kutyatartás kultúrája Magyarországon. Szerinte a jó gazda egy jó szülőhöz hasonlít.

Covid-kutyák: a szeparációs stressz ebek százait érinti – index.hu
A kutyák viselkedésében a sok együtt töltött idő, az önállóság hiánya, a társfüggőség komoly problémát okozhat, amit kezelni kell, de még jobb megelőzni. Óbert Mária, viselkedésterápiás oktató, tájékoztatása szerint a fent említett társaskapcsolati problémák nem, de az úgynevezett szeparációs szorongás a második hullám óta gyakori probléma a fővárosi kutyásoknál, az ilyen tünetekkel küzdő ebeket szokták ők Covid-kutyáknak nevezni, ami azt jelenti, hogy az állat nem viseli el az egyedüllétet és szorongani kezd.

Minden harmadik kutyát azért viszik vissza a menhelyre, mert túl sokat ugat – sokszinuvidek.24.hu
Vannak, akik örökbefogadás előtt egy órát sem töltenek egy menhelyi kutyával, majd pár héten belül visszaviszik a kiválasztott négylábút. A Jófogás 20 menhely megkérdezésével derített fényt a problémára, ami óriási lelki károkat okoz a cserbenhagyott kutyáknak. A Korom Gábor kutyaszakértővel és Földes Eszter színésznővel készített „Jobb gazdi leszek” interaktív oktatóvideó-sorozat a menhelyeknek, a gazdiknak és kutyáknak is segítséget nyújt, egyben a várhatóan ősztől esedékes Gazdijogsihoz is hasznos kiegészítő tananyag lehet.

Vajon kivédhető a kutyatámadás? – Szakértő válaszol – zaol.hu
Szomorú, amikor a hírekben kutya-vagy egyéb állat általi támadásról olvasunk. Ilyenkor jogosan merül fel a kérdés, vajon megelőzhető lett volna a baj? Vannak esetek, amikor nem kóbor eb, hanem éppen egy addig kevésbé problémás négylábú lesz kiszámíthatatlan. A témát nehéz indulatok nélkül körbejárni, ám mégis fontos, mert mindig időszerű.

A tiéd a legcukibb? Mutasd meg! Kutyaszépségversenyt hirdet a Tükör Módszer Magyarország kifejezetten keverékeknek – joy.hu
A Tükör Módszer Magyarország támogatásával keresik 2020 legszebb Falusi Szépét vagy Városi Vagányát. Ha úgy érzed, hogy a te kis kedvenced az, aki méltó lenne a címre, nevezz fotójával!

Légyszi, kutya, ide gyere! De tényleg, gyere már! – delmagyar.hu
Az Ön kutyájával sem működik? A Tükör kutyanevelési módszer alapítója, Korom Gábor azt tanácsolja, úgy viselkedjen a kutyával, akár egy tekintélyes és következetes apa a gyerekkel, és Ön nem lesz lúzer gazdi többé.

Korom Gábor: „A kutya viselkedésproblémáinak 70 százalékáért a közeg a felelős” – nlc.hu
A Tükör módszer alapítójával beszélgettünk a több mint százezer éves kutya–ember barátságról, kutyatartói tudatosodásról, örökbefogadásról és arról, tanultunk-e újat a kutyáktól az elmúlt évtizedben.

Házi kedvencünknek szüksége van irányításra és testbeszédre – veol.hu
Bár az elmúlt évtizedben sokat fejlődtünk, még mindig nagyon nem értünk az ebekhez. A kutya húz, szökik, harap és büdös dolgokban fetreng. Korom Gábor, a Tükör módszer kidolgozója, mindent tud a kutyákról: előadásait, tv-műsorait sokan ismerik, de már könyve is megjelent a témában.

„Nézd, milyen nagy vagyok!” – ezért gyakoriak a kutyatámadások – hirado.hu
Szinte hetente hallani kutyatámadásról az országban. Szakemberek szerint nem csak a kutyatartási, de a sétáltatási kultúra is sok kívánnivalót hagy maga után Magyarországon.

Sorversennyel kerül közelebb a kutyához a gyerek -velvet.hu
Földön fekvő, csaholó gyerekek találkozása a szétdobált kólás dobozokra allergiás környezetvédő kutyákkal. A Népszigeti Bemutató Csoport kutyás előadásán jártunk, ahol többek között az is kiderült, a kutyatámadásokért gyakran a rossz kommunikáció okolható, valamint azt is megtudtuk, hogy a jutalomfalat nem csak a kutyákat motiválja.

Vizsga a szabadsághoz – akár póráz nélkül sétálhatnának a kutyák – hirado.hu
Egyes vélemények szerint a póráz csak agresszív viselkedésbe kényszeríti a kutyát, és amúgy is a legtöbb ebnek joga lenne szabadon szaladgálni. Létezik is már egy úgynevezett városi kutyavizsga, amely felmentené a gazdikat a kötelező póráz használata alól, ha a kerületek is engedélyezik ezt a lehetőséget. Azonban jó néhány ellenzője is akad az ötletnek, ők állítják, százszázalékig egyetlen állatban sem bízhatunk meg, elég egy macska feltűnése, egy felbőgő motor vagy egy guruló labda.

Tükör Módszer és Korom Gábor a televízióban

XXI. század – Tévhitek és rögeszmék a városban tartott állatokról (2023-04-24)

A sztárok kezdték, az urak a kávézóba is bevitték, a hatóságoknak pedig főtt a fejük – de vajon mi baj volt a kedvencekkel? És manapság örül-e a kutyánk, ha romkocsmába visszük? Na és tényleg csak elvisel minket a macskánk? Nagyvárosi állattartás – Veress Krisztina filmje a XXI. században.

Korom Gábor: A kutya egy olyan gyerek, aki maximum egy négyéves szintjén megáll

Hogyan ne egyen föl semmit a kutya

A belga juhász lett a világ legintelligensebb kutyája

Veszélyforrás: erre figyelj, ha nagyvárosi kutyatartó vagy!

A városi kutyát másképp kell nevelni, mint a vidékit?

Milyen helyzetben van a magyar kutyatartási kultúra?

Veszélyforrás: erre figyelj, ha nagyvárosi kutyatartó vagy!

A városi kutyát másképp kell nevelni, mint a vidékit?

Milyen helyzetben van a magyar kutyatartási kultúra?

Mennyire vagyunk felelős gazdák?

Mi a különbség a holland és a magyar kutyatartás között?

Korom Gábor: „A póráz szükséges!”

További tv-s megjelenések

Rádióadások Korom Gáborral a Tükör Módszerről

Egyre több vendéglátóhely, üzlethelyiség fogadja az érdeklődőket kutyák társaságában. A Yettel üzletei már két éve kutyabarátok, így a mobilszolgáltató már csaknem 100 üzletében lehet ügyet intézni a házi kedvenc jelenléte mellett. De hogyan érdemes felkészülni ezekre az alkalmakra és mit tanácsol a szakember az útnak indulás előtt? Rozgonyi Ádám erről készített összeállítást Damásdi Judittal, a Hajógyári Kutyasuli vezetőjével az Inforádióban.

Korom Gábor a Manna FM vendége volt, ahol beszélt a kutyák örökbefogadásáról, a járvány hatásáról a kutyatartásra és a magyar kutyatartók helyzetéről.

Korom Gábor – beszélgetés a Tükör Módszerről a Klubrádióban

Korom Gábor a Karc FM vendége volt, az alábbi linken a 3. perctől hallhatjátok a vele folytatott beszélgetést. Szó esett a szobatisztaságról, a szeparációs viselkedésről és számos jó tanácsról, amit minden kutyát örökbefogadó és már kutyával élő gazdinak érdekes lehet. Hallgassátok szeretettel!

Korom Gábor a Karc FM vendége volt, az alábbi linken a 3. perctől hallhatjátok a vele folytatott beszélgetést. Szó esett a szobatisztaságról, a szeparációs viselkedésről és számos jó tanácsról, amit minden kutyát örökbefogadó és már kutyával élő gazdinak érdekes lehet. Hallgassátok szeretettel!