MANTRAILING

Szinergia a közös akcióban a legtöbb, amit egy életmód program adhat! A Tükör Módszer Mantrailing elsődleges célja ennek a szinergiának a megélése a kutya és a gazda oldalról egyaránt. Egy eltűnt személy vagy kisállat megkeresése szag alapján igazi vadászat, amihez elengedhetetlen a csapatmunka. A kutyázás teljes spektrumával dolgozunk az érzékeléstől a tanuláson, motiváción, kapcsolatépítésen át az ösztön-viselkedések saját szolgálatba állításáig. Már az elejétől elképesztő élményt nyújt a kezdő párosoknak, és folyamatosan megújuló kihívásokat biztosít a haladóknak is.

A kutyás személykeresés során a kutya kitűnő szaglására és az ösztönös kereső viselkedésére támaszkodunk. A tréningek során a vadászatot modellezve, szag alapján követjük végig az “eltűnt” személy nyomát és jutunk el végül a keresett személyhez és vele együtt a jutalomhoz. Itt, az irányításunk alatt, a kutya végre szabadon kiélheti azon vadászösztöneit, amelyek a békés együttélés érdekében általában nem kívánatosak.

Az edzések során kevés gátlással és sok megerősítéssel dolgozunk, miközben hagyjuk, hogy a kutya a lehető legnagyobb önállósággal kövesse le a nyomot. A keresés során a kutya különleges és jellemző jelzéseit érzékelve közösen megyünk végig a nyomon, megélve a kutya és a gazda közti ősi szinergikus kapcsolódást.

Mantrailing közben a kutya nem csak fizikai, hanem komoly szellemi kihívásokkal is találkozik – ezért a kutya energia levezetésére is kiváló életmód-sport.

Hisszük, hogy minden kutyából lehet mantrailer mérettől, kortól, fajtától, munkavonaltól függetlenül. Lehet kicsi vagy nagy, fiatal vagy idős, vadász vagy családi kutya, tapasztalt vezetőoktatók iránymutatása mellett, testreszabott célkitűzésekkel mindenki megtalálhatja a helyét. Terápiás oktatókkal együttműködve ajánljuk érzékeny kutyák számára konfliktus tréningnek, önbizalomnövelő foglalkozásnak.

Jelentkezési feltétel: valamelyik Tükör Iskola Kölyök vagy Középfokú tanfolyamának elvégzése, majd a Mantrailing alapozó tanfolyam teljesítése!

Mantrailing alkalmak

Amennyiben nem találsz ezen az oldalon tanfolyamot, akkor keress rá ezen a linken listázva az aktuális életmódprogramokra, vagy lépj kapcsolatba az általad kiválasztott Kutyasulival és érdeklődj telefonon!

Mantrailing – Népsziget

2023.09.23. szombat
3.600 Ft/Alkalom
2023.09.23. szombat 08:00-10:00
Dutkon Krisztián
Népszigeti Kutyasuli

mantrailing-haladó őrmező-2023.09.24.

mantrailing edzés
4.500 Ft
2023. 09. 24.
Simoncsics Tünde
Őrmezői Kutyasuli

Mantrailing – Rákoscsaba/Kőbánya

2023.09.25 hétfő
3.600 Ft/Alkalom
2023.09.25 hétfő 19:00-21:00
Gulyás Péter
Kőbányai Kutyasuli

Mantrailing alapozó tanfolyamok

Mantrailing Alapozó / Hajógyári / szeptember

Mantrailing Alapozó Tanfolyam indul a Hajógyári Kutyasulin!
60.000 Ft
2023. 09. 23.
Szabó Zoltán
Hajógyári Kutyasuli

Mantrailing alapozó 2023.09.29. – Őrmező

Megismeritek a sport alapjait és megtanuljátok hogyan kell vezetni a kutyátokat.
30.000 Ft
3 alkalom (1 elmélet + 2 gyakorlat)
Őrmezői Kutyasuli