MANTRAILING

Szinergia a közös akcióban a legtöbb, amit egy életmód program adhat! A Tükör Módszer Mantrailing elsődleges célja ennek a szinergiának a megélése a kutya és a gazda oldalról egyaránt. Egy eltűnt személy vagy kisállat megkeresése szag alapján igazi vadászat, amihez elengedhetetlen a csapatmunka. A kutyázás teljes spektrumával dolgozunk az érzékeléstől a tanuláson, motiváción, kapcsolatépítésen át az ösztön-viselkedések saját szolgálatba állításáig. Már az elejétől elképesztő élményt nyújt a kezdő párosoknak, és folyamatosan megújuló kihívásokat biztosít a haladóknak is.

A kutyás személykeresés során a kutya kitűnő szaglására és az ösztönös kereső viselkedésére támaszkodunk. A tréningek során a vadászatot modellezve, szag alapján követjük végig az “eltűnt” személy nyomát és jutunk el végül a keresett személyhez és vele együtt a jutalomhoz. Itt, az irányításunk alatt, a kutya végre szabadon kiélheti azon vadászösztöneit, amelyek a békés együttélés érdekében általában nem kívánatosak.

Az edzések során kevés gátlással és sok megerősítéssel dolgozunk, miközben hagyjuk, hogy a kutya a lehető legnagyobb önállósággal kövesse le a nyomot. A keresés során a kutya különleges és jellemző jelzéseit érzékelve közösen megyünk végig a nyomon, megélve a kutya és a gazda közti ősi szinergikus kapcsolódást.

Mantrailing közben a kutya nem csak fizikai, hanem komoly szellemi kihívásokkal is találkozik – ezért a kutya energia levezetésére is kiváló életmód-sport.

Hisszük, hogy minden kutyából lehet mantrailer mérettől, kortól, fajtától, munkavonaltól függetlenül. Lehet kicsi vagy nagy, fiatal vagy idős, vadász vagy családi kutya, tapasztalt vezetőoktatók iránymutatása mellett, testreszabott célkitűzésekkel mindenki megtalálhatja a helyét. Terápiás oktatókkal együttműködve ajánljuk érzékeny kutyák számára konfliktus tréningnek, önbizalomnövelő foglalkozásnak.

Jelentkezési feltétel: valamelyik Tükör Iskola Kölyök vagy Középfokú tanfolyamának elvégzése, majd a Mantrailing alapozó tanfolyam teljesítése!

Mantrailing alkalmak

Mantrailing – Népsziget

2022.01.29. szombat
2.200 Ft/Alkalom
2022.01.29. szombat 08:00-10:00
Varga-Grosch Adrienn
Népszigeti Kutyasuli

Hajógyári Mantrailing 01.29. – szombat

Oktatók: Szabó Zoltán, Óvári Bálint. Helyszín: Mocsaras dűlő, III. Gladiátor u.
4.500 Ft
2022. 01. 29.
Szabó Zoltán
Hajógyári Kutyasuli

Hajógyári mantrailing 02.01. – kedd

Oktatók: Szabó Zoltán, Óvári Bálint. Helyszín: Hajógyári Kutyasuli (Székelykapu)
4.500 Ft
2022. 02. 01.
Szabó Zoltán
Hajógyári Kutyasuli

Hajógyári mantrailing 02.03 – csütörtök

Oktatók: Szabó Zoltán. Helyszín: GELLÉRT HEGY
4.500 Ft
2022. 02. 03.
Szabó Zoltán
Hajógyári Kutyasuli

Hajógyári mantrailing 02.05 – szombat

Oktatók: Szabó Zoltán, Óvári Bálint. Helyszín: InfoPark, Tüskecsarnok
4.500 Ft
2022. 02. 05.
Szabó Zoltán
Hajógyári Kutyasuli