ÉLETMÓD PROGRAMOK

A helytelen életmód számos betegség oka, viselkedési zavar forrása lehet kutyánknál. A tudatos ösztönenergia levezetéssel viszont sokat tehetünk egészségéért. Egy 15 perces jól célzott és tudatosan felépített program hatékonyabb is lehet akár, mint egy másfél órás együttlét.

Mit kell tudni a kutyás Életmód programokról?

A városba kerülő, energiáktól duzzadó kutyák ma már többnyire nem látnak el hasznos feladatokat, inkább társként vannak mellettünk. Így a bennük rejlő képességeket, ösztönöket, energiákat nem tudják leadni, ezek elfojtása, visszatartása megbetegítheti az állatot. Ezért betegszenek meg könnyebben napjaink kutyái, mint régebben.

Ennek elkerülésére megoldás a megfelelő életmód biztosítása, ahol kutyánkat fizikailag, szellemileg és ösztöneit tekintve is megdolgoztatjuk, legyen ez akár egy nagy séta az erődben, úsztatás, kutyás sport, akár felkészülés egy vizsgára vagy versenyre.

Életmód programjaink révén megtanítjuk, hogyan őrizhetjük meg kutyánk egészségét, hogyan biztosítsunk számára kiegyensúlyozott, teljes életet a helyes etetési, sétáltatási, foglalkoztatási szokások kialakításával.

Azok a gazdák, akik kutyájukkal sikeresen vizsgáztak a középfokú tanfolyamon, beléphetnek a kutyasulik klubjába. A klub célja, hogy mindenki megtalálja a neki és kutyájának tetsző kutyás sportágat, játékot vagy továbbképzési lehetőséget Teret, és szakmai segítséget adunk, hogy gazda és kutya közösen jól érezze magát.

Az alábbi életmód programokon akkor vehetsz részt, ha valamelyik Tükör Kutyaiskola középfokú tanfolyamát vagy kölyökkutya tanfolyamát sikeresen elvégezted (és klubtagsági kártyával rendelkezel):

Élet kutyával – szakmai ágazatok:

Csoportos, vezetett klubfoglalkozás

Agility

Terepfoglalkozás

Ebathlon

Ösztönkontroll tréning

Nyomkövetés

Mantrailing

Treibball

Vizsgára felkészítés (K99)

Mantrailing

Treibball

Vizsgára felkészítés (K99)