VIZSGÁZTATÁS

A korábbi időkhöz képest a harmadik évezred jelentősen más kutyatartási kultúrát honosított meg. Az ember bevitte a kutyát a családjába, lényegesen nagyobb figyelmet szentelve négylábú társának. A kutya gazdája lelki társává lépett elő, egy biztos szigetté a nyüzsgő városi forgatagban elszigetelődő emberi kapcsolatok világában. Éppen emiatt a két lény viszonyában a régi értékek mellett nagyon fontos új tendenciák jelentek meg.

Mit kell tudni a K99 vizsgarendszerről?

A mára már önálló K99-es vizsgarendszert kutyaiskolánkban fejlesztettük ki, és olyan értékeket képvisel, melyekkel a korszerű kihívásoknak kíván megfelelni.

A kezdő kutyástól a profi versenyzőig mindenki talál magának kihívást a különböző ágazatokban:

Nyom
Engedelmes
Örző-védő
Ügyességi

A specializált képzési területek fokozatos fejlődési lehetőséget biztosítanak ( (kezdeti nagy ugrás nélkül). A kezdeti kisebb követelmények mellett, a magas szintek rendkívüli felkészültséget követelnek.

Vizsgázásra külön-külön ágazatonként van lehetőség. Az Ügyességi ágazatban a hagyományos értékeket is követő három mellett – a kutya-gazda kapcsolat is megmérettetésre kerül.

A K99 vizsgarendszer minőségbiztosítási elkötelezettséggel felépített szervezeti háttérrel rendelkezik. A vizsgázók eredményei az egyenlőtlenségek ellenére is összehasonlíthatók “K99 AKADÉMIAI INDEX” pontszámmal, naprakész és áttekinthető ragsorral.

K99 BÁZISOK:


Budapest és környéke

Népszigeti kutyaiskola
Gödöllői Kutyasport Központ
Kutyaparadicsom Budakalász

Észak-Magyarország

Nyíregyházi Kutyaiskola

Dél-Alföld

Szegedi Kutya Klub

Nyugat-Dunántúl

Szombathelyi Kutyatanoda
Zalai Kutyasuli

Munkahelyi kutya vizsga

Kézbentartási vizsga

A Kézbentartási vizsga másik elnevezése családi/városi kutya vizsga.