KUTYA-FITNESZ

A gyakorlatok hasonlóan a humán gyógytornához, különböző speciális eszközökön (dinamikus párna, koordinációs disc, egyensúlyozó korong stb.) történnek. A szakértői segítséggel, megfelelően összeállított edzésnek egészségmegőrző és prevenciós szerepe van. 

A foglalkozásokat Bild Annamária, képzett kisállat fizioterapeuta tartja.

A torna lényege, hogy a kutyát instabil eszközökre vezetjük, melyek különböző mértékben labilisak, ezáltal az izomzatukat anélkül tornáztatjuk meg, hogy az ízületek különösebben megterhelődnének.

Jótékony hatása a mélyizmok erősítése, nyújtása, mely izmokat más mozgásformákkal nehezen lehet fejleszteni. Segíthet megelőzni a félrelépésből, rossz mozdulatból származó sérüléseket is. Az izmok erősítése mellett ráadásként még pszichésen is dolgoztatja a kutyát.  

A különböző méretű és alakú eszközökön végzett gyakorlatok által javítja a kutya:

A különböző habitusú, fizikai állapotú és lelkesedésű kutyák, személyükre szabott instrukciókkal, a gazdák segítségével végzik a feladatokat.

A kutyát a torna eszközökön történő feladat-végrehajtás során olyan szituációkba helyezzük, amelyekben egyre komfortosabban érzi magát, így az izmai épülése mellett, az önbizalma és a kutya-gazda kapcsolat is tovább fejlődik.

A tanfolyamon bemutatjuk a gyakorlatok kivitelezését, szót ejtünk a motivációról, a jutalmazásról, segítünk néhány alapgyakorlat elsajátításában, melyekre a későbbiekben épülnének az összetettebb feladatok. Emellett minden óra részét képzi a bemelegítés és az óra végi masszázs is, ami egy kutyás sport tevékenységnél is elengedhetetlen a sérülés elkerülése érdekében.

Szeretettel várunk minden olyan érdeklődőt, aki meg szeretne ismerkedni a kutya-fitnesszel, vagy csak szeretne egy kötetlen, játékos foglalkozáson részt venni.

Elsősorban mozgásszervi betegséggel nem rendelkező kutyákat várunk. 

Meglévő mozgásszervi probléma esetén maximum előzetes egyeztetéssel lehet a tanfolyamra jelentkezni, mert ott inkább egyéni figyelemmel lehet elősegíteni a rehabilitációt, illetve külön gyakorlatsorokkal lehet elkerülni a további állapotromlást.

Kutya-fitnesz alkalmak

Amennyiben nem találsz ezen az oldalon tanfolyamot, akkor keress rá ezen a linken listázva az aktuális életmódprogramokra, vagy lépj kapcsolatba az általad kiválasztott Kutyasulival és érdeklődj telefonon!

Jelenleg nem indul tanfolyam
KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN KÉSŐBB!