DOG DANCING

A dog dancing hazánkban is egyre népszerűbb és elterjedtebb a kutyás életmódsportok kínálatában. Hatékonyan segít rendezni kutya-gazda viszonyt, a pozitív megerősítés és tanítás erejét kihasználva. A gyakorlás során felépített együttműködés az élet összes területére kihat, kutyánk figyelmét könnyebben magunkra vonjuk és szívesen dolgozik velünk a legkülönbözőbb helyzetben a pályán kívül is. A dog dancing alapja a sok dicséret és a jó hangulat, amely segít gazdának és kutyának egyaránt kipihenni a rohanó hétköznapok fáradalmait.

A rengeteg trükk variációnak köszönhetően minden feladatot az adott kutyára lehet szabni: a sport versenybírái a veszélyes trükköket kifejezetten tiltják, a dog dancing alapvető filozófiája, hogy kutya egészsége az első. Ezért bármely korban és fejlődési szakaszban el lehet kezdeni tanulást: a fiatal kutyák bizonyos trükköket még nem gyakorolhatnak és a sport szellemisége szerint a tíz év feletti kutyák ízületi terhelését is minimalizálni kell. Éppen ezért a versenyeken is megtalálható a szenior és handicap kategória, melynek különlegessége, hogy a felvezető gazda is lehet mozgásában korlátozott. 

Egy kis ízelítő a sportból, Hazafi Dorottya, a Kölyökkutya-program mentora és a Hajógyári Kutyasuli oktatója mutatja be kűrjét Scully kutyával:

Dog Dancing alapozó tanfolyamok és edzések elérhetőek a Hajógyári Kutyasulin