RALLY OBEDIENCE

A Rally Obedience sportnál a tökéletes kommunikáción, a kutyavezető és a kutya közötti partneri együttműködésen van a hangsúly. Magyarországon még viszonylag fiatal sportágnak számít. Amerikából került át, ahol néhány évvel ezelőtt Charles „Bud” Kramer fejlesztette ki. Míg Amerikában már széles körben elterjedt, Magyarországon még viszonylag ismeretlennek számít ez a sportág.

A  Rally Obedience sport egy több állomásból álló akadálypályán zajlik.

Az állomások táblákból állnak, melyek az adott feladatot jelzik a párosoknak, és hogy merre kell tovább haladni. A kutyavezető lábhoz hívja a kutyát, és lehetőleg gyorsan és precízen mennek végig a pályán.

Ennek a sportnak a szépsége abban rejlik, hogy a kutya és a kutyavezető végig kommunikálhatnak munkájuk során. A kutyát bármikor meg lehet szólítani, motiválni és dicsérni.

Olyan vezényszavakat tartalmazó feladatok találhatóak az akadálypályán, mint „Ül”, „Áll”, „Fekszik”, melyek akár kombinációkban is megjelenhetnek. Bal és jobb irányváltások 90°, 180°, 270°-ban és fordulatok 360°-ban is a feladatok közé tartoznak. Egyéb állomások pl. a bóják közti szlalomozásra, a kutyák akadályon keresztüli küldésére vagy behívására utasítják a párost. Természetesen nem maradhatnak el a behívási gyakorlatok, és a helyben maradásra épülő feladatok sem. Jellegzetesnek számítanak az élelem megtagadására vonatkozó feladatok is, melyek során a párosnak élelemmel teli etetőtálak előtt kell elhaladnia anélkül, hogy a kutya beleenne.

Az értékelés pontok és idő alapján történik. A párosok 4 szinten indulhatnak, Kező, 1., 2.,3.

Kezdő szintű edzés:

Kezdő szintű verseny:

Gyakorlati tudnivalók:

A programokat a Hajógyári Kutyasulin, a nyári szünet kivételével, vasárnaponkén, – igény esetén hétköznap este is – tartjuk. A foglalkozások kiscsoportosak, max 6. fő/csoport. Az elsődleges cél, hogy jól érezd magad a kutyáddal, együtt csináljatok valamit amit mindketten élveztek. A Rally Obedience alkalmakat Szerémy Tamás vagy Takó-Somfai Emese oktató tartja egy segítővel, hogy mindenkire megfelelő személyes figyelem jusson. A foglalkozások ára 5.000 Ft/alkalom (1 óra).
A klub jellegű programhoz folyamatosan lehet csatlakozni, és az sem katasztrófa, ha kimarad 1-1 alkalom. Ha új érdeklődő vagy, a csatlakozáshoz egy alapozó alkalmon való részvételre lesz szükséged. Ennek időpontjáról honlapunkon is tájékoztatni fogunk.

A tematika alapját a Rally Obedience feladatai adják, de a gyakorlatok testre szabottak lesznek, mindenkivel igyekszünk majd azon dolgozni amiben fejlődni szeretne: alapozás, motiváció, figyelem, magasabb szintű tanítás, elvárás alapú munka, kézben tartás.
A Rally Obedience versenyeket az Obedience Hungary Team SE rendezi, és további információ a Rally Obedience Hungary Team FB oldalon található. Rally Obedience alkalmak

Amennyiben nem találsz ezen az oldalon tanfolyamot, akkor keress rá ezen a linken listázva az aktuális életmódprogramokra, vagy lépj kapcsolatba az általad kiválasztott Kutyasulival és érdeklődj telefonon!

Rally Obedience alapozó / 05.26. Hajógyári

Rally Obedience alapozó tanfolyam indul Urszó Bélával!
45.000 Ft
2024. 05. 26.
Hajógyári Kutyasuli