RALLY OBEDIENCE

A Rally Obedience sportnál a tökéletes kommunikáción, a kutyavezető és a kutya közötti partneri együttműködésen van a hangsúly. Magyarországon még viszonylag fiatal sportágnak számít. Amerikából került át, ahol néhány évvel ezelőtt Charles „Bud” Kramer fejlesztette ki. Míg Amerikában már széles körben elterjedt, Magyarországon még viszonylag ismeretlennek számít ez a sportág.

A  Rally Obedience sport egy több állomásból álló akadálypályán zajlik.

Az állomások táblákból állnak, melyek az adott feladatot jelzik a párosoknak, és hogy merre kell tovább haladni. A kutyavezető lábhoz hívja a kutyát, és lehetőleg gyorsan és precízen mennek végig a pályán.

Ennek a sportnak a szépsége abban rejlik, hogy a kutya és a kutyavezető végig kommunikálhatnak munkájuk során. A kutyát bármikor meg lehet szólítani, motiválni és dicsérni.

Olyan vezényszavakat tartalmazó feladatok találhatóak az akadálypályán, mint „Ül”, „Áll”, „Fekszik”, melyek akár kombinációkban is megjelenhetnek. Bal és jobb irányváltások 90°, 180°, 270°-ban és fordulatok 360°-ban is a feladatok közé tartoznak. Egyéb állomások pl. a bóják közti szlalomozásra, a kutyák akadályon keresztüli küldésére vagy behívására utasítják a párost. Természetesen nem maradhatnak el a behívási gyakorlatok, és a helyben maradásra épülő feladatok sem. Jellegzetesnek számítanak az élelem megtagadására vonatkozó feladatok is, melyek során a párosnak élelemmel teli etetőtálak előtt kell elhaladnia anélkül, hogy a kutya beleenne.

Az értékelés pontok és idő alapján történik. A párosok 4 szinten indulhatnak, Kező, 1., 2.,3.

Kezdő szintű edzés:

Kezdő szintű verseny:

Gyakorlati tudnivalók:

A programokat Őrmezőn, a nyári szünet kivételével, vasárnaponként 5 vagy 6-tól, – igény esetén hétköznap este is – tartjuk. A foglalkozások kiscsoportosak, max 6. fő/csoport. Az elsődleges cél, hogy jól érezd magad a kutyáddal, együtt csináljatok valamit amit mindketten élveztek. A Rally Obedience alkalmakat Szerémy Tamás tartja egy segítővel, hogy mindenkire megfelelő személyes figyelem jusson. A foglalkozások ára 5.000 Ft/alkalom (1 óra).
A klub jellegű programhoz folyamatosan lehet csatlakozni, és az sem katasztrófa, ha kimarad 1-1 alkalom. Ha új érdeklődő vagy, a csatlakozáshoz egy alapozó alkalmon való részvételre lesz szükséged. Ennek időpontjáról honlapunkon és fb oldalunkon is tájékoztatni fogunk.

A tematika alapját a Rally Obedience feladatai adják, de a gyakorlatok testre szabottak lesznek, mindenkivel igyekszünk majd azon dolgozni amiben fejlődni szeretne: alapozás, motiváció, figyelem, magasabb szintű tanítás, elvárás alapú munka, kézben tartás.
A Rally Obedience versenyeket az Obedience Hungary Team SE rendezi, és további információ a Rally Obedience Hungary Team FB oldalon található.


Fontos infok!

A jelentkezés nem a portálon, hanem egyedileg, Doodle-ban történik és csak azoknak, akik már elvégeztek egy alapozót.

A tanfolyamok szeptemberben folytatódnak kezdő és haladó szinten. Új jelentkezők esetében egy alapozó tanfolyam elvégzése szükséges. Az időpontokat augusztus utolsó hetében adjuk meg.


 Rally Obedience alkalmak

Jelenleg nem indul tanfolyam
KÉRJÜK ÉRDEKLŐDJÖN KÉSŐBB!