A kutya az ember legjobb barátja – az irodában is?


Egyre népszerűbbek a kutyabarát munkahelyek, és számos előnyt kínálnak mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. De biztosan jó ötlet négylábú barátainkat bevinni munkahelyi környezetbe?

Kutyák az irodában? Igen!

Ki ne élvezné, ha egy hosszúra nyúlt munkahelyi megbeszélést úgy bonyolíthat le, hogy közben kutyája békésen alszik a lábánál? A kutyák jelenléte az irodában segíthet csökkenteni a stresszt és növelheti a munkahelyi jóllétet. A kutyákkal való interakció gyakran nyugtató hatású, és ellensúlyozni tudja a munkahelyi stressz forrásait. Könnyen elképzelhető az is, hogy a kutyák jelenléte a munkavállalók motivációját és koncentrációját is javítja.

A kutyák irodai jelenléte közösségi élményeket is teremthet, és elősegítheti, hogy a kollégák könnyebben ismerkedjenek meg és kommunikáljanak egymással, ami erősíti a csapatmunkát és a munkahelyi kapcsolatokat. Észrevehető tendencia, hogy egy kutyabarát munkahely vonzóbb lehet a tehetséges munkavállalók számára. Mindemellett, ha kutyádat magaddal viheted munkahelyedre, az számodra is lehetővé teszi, hogy a kedvencedről való gondoskodás ne a munkaidőd rovására történjen. Ha azonban úgy érzed, jelenlegi munkahelyed nem biztosítja számodra a munka és magánélet egyensúlyát, ne félts váltani, nézz körül bátran a profession.hu miskolci állásajánlatai között.

Lehetséges buktatók

Egy – esetleg több – kutya az irodában számos előnyt kínálhat, de fontos tisztában lennünk a lehetséges konfliktusos helyzetekkel is. Azoknak, akik allergiások vagy érzékenyek az állatszőrre, komoly egészségügyi problémákat okozhat egy kutya jelenléte a munkahelyen. Az irodában naphosszat jelen lévő kutya zavarhatja a munkát, ha kontrollálatlanul ugat, játékával, járkálásával megakadályozhatja mások elmélyült koncentrációját. A kutyák jelenléte elterelheti a figyelmet, ha a munka elvégzése helyett négylábú kedvenceink szórakoztatásával telik az irodában töltött idő.

Több kutya jelenléte esetén előfordulhatnak kutyák közötti konfliktusok, de az is problémát okozhat, ha egyes kollégák, látogatók félnek az állatoktól. Az irodai tisztasággal kapcsolatban is felmerülhetnek aggályok, nem minden kolléga tolerálja a kiskedvencek jelenlétével járó szőrök, szennyeződések, szagok terjedését. Ha számodra fontos, hogy kutyusod életed részeként a munkaidőt is veled töltse, keress kutyabarát munkahelyeket Nyíregyházán a profession.hu oldalán.

Állatszeretet és hatékonyság

A kutyabarát munkahelyek iránti érdeklődés növekedése miatt érdemes végiggondolni a fentieket, hiszen ezek a munkahelyek számos előnnyel járhatnak mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára, erősíthetik a munkahelyi közösséget és növelhetik a produktivitást. Néhány észszerű szabállyal, a higiéniai előírások betartásával, a kutyák számának korlátozásával minden kolléga számára kényelmes és biztonságos munkakörnyezet alakítható ki.

És tudjuk: még a leghatározottabban tiltakozó kollégák szíve is meggyengül abban a pillanatban, ahogy belenéznek azokba a csillogó gombszemekbe. A kutyák által tanított bizalom és empátia biztosan hasznára válik bármelyik munkaközösségnek.

(X) Támogatott tartalom.

Fotók: profession.hu

Kövesd a Tükör Módszert Facebook oldalát további érdekes és hasznos kutyás tartalmakért vagy nézz szét a Vakkantó webshopban!