Nyári kutyás könyvklub


kutyás könyv
A vadon szava, Lassie hazatér, Bogáncs – csupán három klasszikus a megannyi közül. A világirodalomban számos kutyafőhőssel izgulhatunk, akik több filmet is ihlettek. Szubjektív nyári könyvajánlónk következik, népszerű és kevésbé ismert művekkel.

Kezdjük rögtön egy gyermekirodalmi remekművel, Cecile Aubury – Belle és Sébastien című könyvével. Kiskamaszoktól felnőtt gazdikig mindenkinek ajánljuk, azoknak is, akik már olvasták, de nosztalgiáznának, de főleg azoknak, akiknek pótolni kell a hiányt (és nem, nem szabad a filmmel kezdeni!) Így legalább a könyv oldalain kirándulhatunk a hűs Alpokban, miközben skandináv krimiket meghazudtoló módon végigizguljuk a történetet. A félreismert, félelmetes hegyi kutya és egy árva lány barátsága nem hiába lett bestseler, – ne csak a pollenallergiások készítsék be a zsepit!

Folytassuk a sort a magyar irodalom remekével, Márai Sándor Csutorájával. Ajánljuk mindenkinek, aki jót akar derülni a kevésbé Tükör Módszer szellemiségében nevelt  puli kutyus történetén. Időnként azért jól esik vállon veregetni magunkat, amiért mi ezeknek a lúzerpecséteknek csak a felét gyűjtöttük be. Csutora mindenkinek belopja magát a szívébe, miközben ironikus görbe tükröt nyújt a múlt század első feléből, úgy, hogy a 21. század városi kutyatartójának is fontos üzenetet hordoz.

Márai Sándor – Csutora (Helikon)

Ha pedig nem szépirodalomra vágyunk, a HVG kiadó Hannah Molloy – Mi jár kutyám fejében? című frissen megjelent kötetéért nyúljunk. Minden gazdának legyen a nyaraláshoz társa, akit érdekel a kutyaetológia, és Csányi professzor könyveit már kívülről fújja. Korom Gábor szakmai lektorálása a garancia a hiteles, egyben érdekes információkra. Ebből a praktikus, szórakoztató és  gyönyörűen illusztrált kötetből a Kutyasuli nyári szünete alatt is tanulhat a gazdi!

Hannah Molloy – Mi jár kutyám fejében? (HVG) Fotó: HVG Facebook
További könyvek a Tükör Módszer Könyvklubban, melyek beszerezhetők a Kutyasulikon és hamarosan induló webshopunkban is elérhetőek lesznek: https://kutyasuli.hu/konyvek/ 

Olvasnál még? Böngéssz kutyás cikkeink, írásaink között!
Kutyával és gyerekkel nyáron I.
Mini sorozatunk első részében a praktikus tudnivalókat gyűjtjük össze, míg a második …
Kutyabarát albérlet kerestetik
Kis Juditot kérdeztük, hogy mire érdemes figyelniük azoknak a gazdiknak, akik négylábú …

Fotó: Freepik.com