KÖNYVEK

2022-es Vigyél Haza Alapítvány asztali naptár

A Népszigeti és Hajógyári Kutyasulin is kapható a Vigyél Haza Alapítvány 2022-es jótékony célú kutyás naptára, melyen az ország legnépszerűbb TV-sorozata, A mi kis falunk szereplői álltak szívességből modellt.

Minden évben kutyás naptárral bíztatnak az árva kutyák örökbefogadására. A képeken hiteles embereket mutatnak be, egy-egy kedves, keverék kutya társaságában. Céljuk, hogy kedvet csináljanak az önhibájukon kívül gazdátlan állatok örökbe fogadásához.

A naptár képeit itt nézheted meg: https://vigyelhaza.hu/fali-es-asztali-naptar-2022

A naptár eladásából származó bevételt az alapítvány közvetlenül az árva állatok gyógyítására fordítja majd

Asztali naptár ára: 2598 Ft+ áfa (3300 Ft)

A naptár kapható a Hajógyári és a Népszigeti Kutyaiskolában.

Hannah Molloy: Mi jár a kutyám fejében? – Érts szót a kedvenceddel!

Miért rágja szét a kutyám a cipőmet? Mit tegyek, hogy ne húzzon a pórázon? Hogyan szoktassam össze más állatokkal?

Ha szeretnénk végre megérteni, mi jár kedvencünk fejében, kezdjünk kutyaként gondolkodni!

Hannah Molloy kutyaetológus, viselkedési és kötődési szakértő gazdagon illusztrált könyvében a legújabb kutyapszichológiai kutatásokra támaszkodva értelmezi és magyarázza a kutyák kommunikációját. A praktikus tippek és túlélési útmutatók minden gazdi segítségére lehetnek a boldog, kiegyensúlyozott kapcsolat és közös élet kialakításában.

„Meleg szívvel ajánlom a könyvet mindazoknak, akiket a kutya viselkedése és megértése mélyebben érdekel, és árnyaltabban szeretnek gondolkodni.”

Korom Gábor, kutyatréner,
a TÜKÖR MÓDSZER™ megalkotója

HANNAH MOLLOY kutyaviselkedés-szakértőként pozitív megerősítést és félelemmentes kezelési technikákat tanít. Több mint 15 éven keresztül tanulmányozta a kutyák világát és dolgozott velük „engedelmesség helyett kötődés” trénerként. A kutyaetológia alapszakos diploma megszerzése után menhelyeken és állatkertekben tevékenykedett, és képzési és viselkedési tanácsadóként működött a Dog Trust (Kutyabizalom) nevű szervezetnél, amely az Egyesült Királyság vezető kutyajóléti alapítványa. Kiemelt szakterületei a testbeszéd, a kutyatartás kulturális attitűdjei és az emberek és kutyák közti kötődés.

Elkötelezetten dolgozik azon, hogy az állatok életkörülményeit jobbá tegye, és megtanítsa az embereknek az állatokkal való kommunikációt. Számtalan oktatóprogramot dolgozott ki; képzéseket tart kollégiumok, állatkereskedések, menhelyek és állatorvosi praxisok számára.

Szabadidejében szagtréningeken és parkour edzéseken vesz részt kutyájával, Falkorral.

A könyv kapható a könyvesboltokban, illetve a Népszigeti Kutyaiskolában.

Korom Gábor: zsEBetikett

Korom Gábor új könyve kutyásokhoz és nem kutyásokhoz egyaránt szól. Mindenki számára ismerős helyzetekkel mutatja be, miként lehet felelősséggel és tudatosan megteremteni egy békés együttélés alapjait, legyen szó otthoni, munkahelyi vagy utcai környezetről.

Mit tegyünk, hogy a kutya-macska barátság kölcsönös legyen? Mi a teendő egy sportoló és egy kutya találkozásakor? Miként reagáljunk kéretlen közeledés esetén?Látszólag egyszerű, de gyakori fejtörést okozó kérdések ezek, melyek megválaszolásával mindenkinek könnyebb lesz az élete! 

Minden zsEbetikett könyv bevételének 10%-ával négy, állatmentéssel foglalkozó alapítvány munkáját támogatjuk.
A könyv kapható a Líra Könyvesboltokban, illetve a Népszigeti Kutyaiskolában.

“Ezt a könyvet minden olyan kutya emlékének ajánlom,akit erdei sétája során a gazdája mellől lőttek ki. De ajánlhatnám a megkergetett macskáknak, a megharapott gyerekeknek, a megriadt kölyök kutyáknak és a szabadban sportolóknak is. Fontosabb, mint valaha, hogy egymást értve és tiszteletben tartva éljünk, és ez különös hangsúlyt kap akkor, amikor nem csak önmagunkért felelünk, hanem egy másik lényért is. Mi ezért dolgozunk a Tükör Módszer iskoláiban, ezért remélem, hogy minél többekhez eljut ez a kötet, melyben hőseink kalandjain keresztül olvashat mindenki arról, hogy mit szabad és mit lehet tenni, ha kutyával találkozunk.”


További könyvek kutyaoktatás, kutya nevelése témakörben

Messze laksz a kutyaiskoláinktól? Nincs lehetőséged részt venni tanfolyamon? Kutyaoktatással, kutya nevelésével kapcsolatos tudásunk egy részét az alábbi könyvekben igyekeztünk elérhetővé tenni számodra:


Korom Gábor : Még Mindig Neked ugatok!

Többet szeretnél az etető, simogató, sétáltató személyzet szerepkörétől? Szeretnéd megérteni, mit miért csinál kutyád? A szerző által alapított Tükör Módszer a gazda és a kutya közötti viszony tudatosításáról kapta a nevét, arról, ahogyan tükrözi egymást a két lény. Nem uniformizált idea, nem mintakapcsolat elérésére akar rábírni a Tükör, hanem azt célozza, hogy legyen bármi is az igényünk, tartsunk bárhol is az úton, azt tudatosan tegyük. E tudatosság pedig abban segít, hogy megtervezhessük a következő lépést. A könyv lapjain szereplő kérdésekre e módszer szemlélete alapján született válaszokat találtok.

A könyv kapható a könyvesboltokban, illetve a Népszigeti Kutyaiskolában.

Vámosi-Nagy Nóra: Klikk! – Ahogy a kutyák szeretnek tanulni

A kutya tanítása a legjobb közös programok egyike, persze, csak ha a megfelelő módszert választjuk hozzá. A klikkerképzéssel kutyánk szívesen tanul majd, hiszen kényszer, vagy erőszak helyett motivációra, jutalmazásra épül. A közös feladatmegoldás mélyíti a kutya-gazda kapcsolatot és árnyaltabbá teszi a kommunikációt is kutyánkkal. E nagyon gyakorlatias könyv igyekszik az összes tanítás során várható eseményre felkészíteni a gazdát, így az otthoni, önálló munkát segíti. Az alapvető feladatokon kívül néhány mókás trükk kivitelezését is megismerhetjük belőle.

A könyv kapható a könyvesboltokban, illetve a Népszigeti Kutyaiskolában.

Karen Pryor: Ne lődd le a kutyát! : A tanítás és tréning új fajta művészete

KAREN PRYOR író és viselkedés biológus. Alapítója és úttörő delfin trénere volt a Hawaii-i Sea Life Parknak, nemzetközi hírnévnek örvend mind a viselkedés pszihológia mind a tengeri emlős kutatás terén. Szövetségi biztosként dolgozott a Tengeri Emlős Bizottságban és a NASA-tól a Nemzeti Zoológiai Parkig számos szervezetnek volt tanácsadója emberi és állati viselkedések kapcsán. A Cambridge Center for Behavioral Sciences megbízottja.

Ez a könyv az együttműködés alapiskolája. Miért kellene parancsolni, ha meg is lehet kérni? Minden befektetés, amit a figyelemre fordítok, sokszorosan megtérül. E könyv megmutatja hogyan legyünk hatékonyak a környezetünkben élő emberekkel és más barátainkkal. Szülőknek, tanároknak, menedzsereknek, beosztottaknak, főnököknek és politikusoknak kiemelten ajánljuk!

A könyv kapható a könyvesboltokban, illetve a Népszigeti Kutyaiskolaban.