KÖNYVEK

Megjelent Korom Gábor legújabb könyve, a zsEBetikett!

Korom Gábor új könyve kutyásokhoz és nem kutyásokhoz egyaránt szól. Mindenki számára ismerős helyzetekkel mutatja be, miként lehet felelősséggel és tudatosan megteremteni egy békés együttélés alapjait, legyen szó otthoni, munkahelyi vagy utcai környezetről.

Mit tegyünk, hogy a kutya-macska barátság kölcsönös legyen? Mi a teendő egy sportoló és egy kutya találkozásakor? Miként reagáljunk kéretlen közeledés esetén?Látszólag egyszerű, de gyakori fejtörést okozó kérdések ezek, melyek megválaszolásával mindenkinek könnyebb lesz az élete! 

Minden zsEbetikett könyv bevételének 10%-ával négy, állatmentéssel foglalkozó alapítvány munkáját támogatjuk.
🎄 A könyv kapható a Líra Könyvesboltokban, illetve a Népszigeti Kutyaiskolaban.

“Ezt a könyvet minden olyan kutya emlékének ajánlom,akit erdei sétája során a gazdája mellől lőttek ki. De ajánlhatnám a megkergetett macskáknak, a megharapott gyerekeknek, a megriadt kölyök kutyáknak és a szabadban sportolóknak is. Fontosabb, mint valaha, hogy egymást értve és tiszteletben tartva éljünk, és ez különös hangsúlyt kap akkor, amikor nem csak önmagunkért felelünk, hanem egy másik lényért is. Mi ezért dolgozunk a Tükör Módszer iskoláiban, ezért remélem, hogy minél többekhez eljut ez a kötet, melyben hőseink kalandjain keresztül olvashat mindenki arról, hogy mit szabad és mit lehet tenni, ha kutyával találkozunk.”


További könyvek kutyaoktatás, kutya nevelése témakörben

Messze laksz a kutyaiskoláinktól? Nincs lehetőséged részt venni tanfolyamon? Kutyaoktatással, kutya nevelésével kapcsolatos tudásunk egy részét az alábbi könyvekben igyekeztünk elérhetővé tenni számodra:


Korom Gábor : Még Mindig Neked ugatok!

Többet szeretnél az etető, simogató, sétáltató személyzet szerepkörétől? Szeretnéd megérteni, mit miért csinál kutyád? A szerző által alapított Tükör Módszer a gazda és a kutya közötti viszony tudatosításáról kapta a nevét, arról, ahogyan tükrözi egymást a két lény. Nem uniformizált idea, nem mintakapcsolat elérésére akar rábírni a Tükör, hanem azt célozza, hogy legyen bármi is az igényünk, tartsunk bárhol is az úton, azt tudatosan tegyük. E tudatosság pedig abban segít, hogy megtervezhessük a következő lépést. A könyv lapjain szereplő kérdésekre e módszer szemlélete alapján született válaszokat találtok.

Korom Gábor: Neked ugatok!

Korom Gábor, a Tükör Módszer alapítója hosszú utat járt be. Egykor, sportkutyásként, csapatai fényes trófeákat gyűjtöttek, de már évtizedek óta az ember és a kutya kapcsolatának kutatására fordítja minden figyelmét. Munkatársaival azokat a módszereket kutatja, amelyek a mindennapokban
is könnyen alkalmazhatók, s melyek által harmonikussá tehetjük a viszonyunkat kutyánkkal. A szerző egy új oktatói generáció kinevelésén fáradozik, de emellett a gazdákat is megszólítja. Könyve azoknak a gazdáknak szól, akik többet várnak maguktól az etető, simogató, sétáltató személyzet szerepénél, és akik szeretnék megérteni, hogy a kutya mit miért csinál (és így egyszer és mindenkorra felhagyhassanak végre a kutyakergetéssel a parkban vagy éppen a lakás romjainak takarításával).

Vámosi-Nagy Nóra: Klikk! – Ahogy a kutyák szeretnek tanulni

A kutya tanítása a legjobb közös programok egyike, persze, csak ha a megfelelő módszert választjuk hozzá. A klikkerképzéssel kutyánk szívesen tanul majd, hiszen kényszer, vagy erőszak helyett motivációra, jutalmazásra épül. A közös feladatmegoldás mélyíti a kutya-gazda kapcsolatot és árnyaltabbá teszi a kommunikációt is kutyánkkal. E nagyon gyakorlatias könyv igyekszik az összes tanítás során várható eseményre felkészíteni a gazdát, így az otthoni, önálló munkát segíti. Az alapvető feladatokon kívül néhány mókás trükk kivitelezését is megismerhetjük belőle.

Karen Pryor: Ne lődd le a kutyát! : A tanítás és tréning új fajta művészete

KAREN PRYOR író és viselkedés biológus. Alapítója és úttörő delfin trénere volt a Hawaii-i Sea Life Parknak, nemzetközi hírnévnek örvend mind a viselkedés pszihológia mind a tengeri emlős kutatás terén. Szövetségi biztosként dolgozott a Tengeri Emlős Bizottságban és a NASA-tól a Nemzeti Zoológiai Parkig számos szervezetnek volt tanácsadója emberi és állati viselkedések kapcsán. A Cambridge Center for Behavioral Sciences megbízottja.

Ez a könyv az együttműködés alapiskolája. Miért kellene parancsolni, ha meg is lehet kérni? Minden befektetés, amit a figyelemre fordítok, sokszorosan megtérül. E könyv megmutatja hogyan legyünk hatékonyak a környezetünkben élő emberekkel és más barátainkkal. Szülőknek, tanároknak, menedzsereknek, beosztottaknak, főnököknek és politikusoknak kiemelten ajánljuk!