Gaston története – 1. rész


Egyszer volt, hol nem volt…, volt egyszer egy kiskutya, akit kidobtak Borsod megyében. Sajnos klasszikus történet ez a magyar kutyamentéssel foglalkozó szervezetek számára, az ellenben már váratlan fordulat, hogy főhősünk a Tükör Módszer Kölyökkutya-programában mentorként önkénteskedő Németh Lilla szárnyai alá került egy különleges projekt keretében: ő lesz az egyik főszereplője a most forgó online Kölyökkutya-tanfolyamunknak.
Ismerjétek meg Gastont, akinek kalandjait az iCentre Apple Prémium Viszonteladó csapatának  támogatásával adjuk hírül!

Gaston, kit eredetileg Kebab néven emlegettek, a FEMA egyesülettől került a Tükör Módszer csapatához. Hat hetes korában, Krokett nevű testvérével érkezett a menhelyre, hogy egy standard féreghajtási és oltási sorozaton átesve a gazdisodásra váró kutyusok táborába lépjen.

A rögös kezdetet már kegyesebb folytatás követte és ez nagyon játékos, élénk, érdeklődő kiskutyus viszonylag könnyedén vette az akadályokat a többi mentvény társaságában.

Németh Lilla, Gaston ideiglenes befogadója, két szóval jellemezte a kiskutyát az első 72 óra tapasztalatai alapján: vagányság és megfontoltság. Korát meghazudtoló módon átgondolja, hogy mit csináljon, de ha egyszer döntésre jutott, akkor nagyon ügyesen menedzseli életét.

Gaston immár két felnőtt kutya, Vilmos és Gusztáv társaságában ismerkedik a számára gyökeresen új környezettel. Ideje nagy részét a kert és a lakás között osztja meg egyelőre, mivel minden séta hihetetlenül sok ingerrel jár számára: egy kukát is megbabonázva tud bűvölni perceken keresztül, hiszen ilyet se látott még nagyon. Az első hétvége bónusz teljesítménye, hogy a kezdeti megszeppenést levetkőzve, Gaston kutya most már ugatni is mer és nagyon örömmel játszik, kergetőzik idősebb kutyatársaival. Lilla és a Tükör Módszer oktatói segítenek felkészülni Gastonnak a közös élet alapjaira és megtalálni az örökcsaládját – vigyétek hírét Gastonnak,aki hamarosan a legfelkészültebb gazdira váró kölyökkutya lesz!

Gaston további kalandjairól folyamatosan tájékoztatni fogunk titeket: napi fejlődését az iCentre Apple Prémium Viszonteladó csapata által rendelkezésünkre bocsátott telefonokkal dokumentáljuk, hogy nektek is megmutathassuk, milyen cuki és okos kutyus ő!

Fotó: Németh Lilla tulajdona

Kövesd a Tükör Módszert Facebook oldalát további érdekes és hasznos kutyás tartalmakért vagy nézz szét a Vakkantó webshopban!