Franciska, az Illatos úti munkamániás hősnő rehabilitációja – 1. rész


Vannak kutyák, akiknek keményen meg kell dolgozni azért, hogy szerető családba kerülhessenek. Az ő előéletük nem teszi lehetővé, hogy zökkenőmentesen beilleszkedjenek új otthonukba, ezért először rehabilitáción vesznek részt. Ezekkel a kutyákkal oktatóink, viselkedés terápiás szakembereink intenzíven foglalkoznak, hogy megkönnyítsék a gazdisodás folyamatát.

Így történt ez Franciskával is, az Illatos út munkamániás hősnőjével, aki több oktató szorgalmas munkájának köszönhetően hatalmas utat járt be az elmúlt hónapokban. Walter Gabriella, a Népszigeti Kutyasuli vezetője, kollégáival több kutya rehabilitációját segítette a tavalyi év során. Franci, ahogy barátai szólítják, eleinte kifejezetten megközelíthetetlen volt, egyetlen gondozó tudta csak kivenni a kennelből. Fokozatosan sikerült bizalmába férni, míg eljutott oda, hogy megkezdhesse hivatalos tanulmányait is. Ebben már Koncz Judit, a Népszigeti Kutyasuli kutyaovijának csoportvezető oktatója volt társa. Hamar kiderült, hogy Franci imád dolgozni, valósággal lubickolt a tanulási lehetőségben így nem csoda, hogy most már sikeres alapfokú engedelmes vizsgával várja az igazi gazdit. 

Milyen az ideális jelölt? Olyan elkötelezett és tapasztalt kutyabarátok jelentkezését várjuk, akik tudják, hogy egy kutyaléleknek nem csak törődésre, hanem következetességre és Franci esetében még további közös munkára is szüksége van.

Koncz Judit oktatónk Franciskával

Ebben a Kutyasuli egy ingyenes tanfolyammal támogatja az örökbefogadót. Kis gyermekekre még nem áll Franci készen, de határozott, szerető gazdikra annál inkább. Mi sem bizonyítja ezt jobban, mint a nagy különbség, melyet a fenti videón szereplő, illetve sikeres vizsgát követően Judit mellett büszkén ülő Franciska között láthatunk. Ahogy azt társkeresőkben mondani szokták: komoly szándékú jelentkezőket várunk, érdeklődni a Vigyél Haza alapítvány munkatársainál vagy Népszigeti Kutyasulin lehet.

A képek Walter Gabriella, Koncz Judit és a Népszigeti Kutyasuli tulajdonát képezik.