Lulu kutya így tanul(t) velünk!


Gyakran kapunk pozitív és szívetmelengető visszajelzéseket a Kutyasuli háza táján, de olyan még nem történt, hogy egy egész levelet közkincssé tegyünk. Köszönjük a bizalmat, mi azért dolgozunk, hogy minden kutya-gazdi páros ilyen élménnyel gazdagodjon!

“Kedves Kölyök Program oktatói csapat!

Nagy hálával tartozom a Tükör Módszer Kölyökkutya tanfolyamának, oktatóinak és mentoromnak. Hatalmas élmény volt egy ilyen precízen, gondoskodással, hatalmas tudással és szeretettel összerakott tanulási útnak a részesévé válni. Első kutyásként rengeteget tanultam, nem csak a kutyáról, hanem saját magamról is, rájöttem, hogy a figyelem és koncentráció milyen különleges erőforrás, amivel rendelkezünk, és óvnunk kell. A saját elvárásrendszeremet is újrakereteztem, elképesztő élmény volt látni, hogy a kutyám miként reagál irreális elvárásokra, és én, vagy mi emberek, mennyire másként szocializálódtunk, ahol a teljesítményorientáltság, és erőn felüli elvárások és azoknak valóra váltása a mindennapjaink része.

Jó volt ‘megérkezni’ a tanfolyamba, és azt érezni, hogy jó kezekben vagyunk, remek facilitátorai voltatok a folyamatnak. Jó volt apránként építkezni, és a türelmet gyakorolni (véget nem érő folyamat…). Különösen hálás vagyok Tóth Eszternek, aki érzékenységgel, empátiával és magabiztos tudásával támogatta fejlődésünket, akihez mindig lehetett fordulni, és a hullámzó kutyás kapcsolatomat finomhangolta – mi (sok társunkhoz hasonlóan) valóban nagy utat tettünk meg az elmúlt 11 hét alatt. Varga Balázs csoportvezetőnek is külön köszönöm, hogy a bizonytalanságaimban segített, és eszközöket adott a kezembe, amiket napról napra rutinosabban használok. A többi mentortól is mindig kaptam pár jó szót, tanácsot, amik a legjobbkor érkeztek, és hatással voltak rám.

Pszichológusként és PhD kutatóként a mentális teljesítménnyel, valamint emberek fejlesztésével és fejlődésével foglalkozom, és sosem gondoltam volna, hogy egy kutyaiskola fog segíteni a saját fejlődésemben. Az oktatás módszertana kifejezetten előremutató volt, nagyon élveztem, hogy egy dinamikusan felépített, bevonó programban vehettem részt.

Fantasztikus látni azt a támogató közösséget és szellemiséget, amit a Tükör Módszer ötvöz. Hálás vagyok, hogy részese lehettem, és az egész csapatnak sok örömet kívánok a program további fejlesztéséhez és oktatásához.

Köszönöm,
Érmezei Lili & Lulu”

Fotók: Érmezei Lili saját fotói

Kövesd a Tükör Módszert Facebook oldalát további érdekes és hasznos kutyás tartalmakért vagy nézz szét a Vakkantó webshopban! A Neked Ugatok! podcast sorozatot pedig a Youtube-on követheted.