Legyél te is tagja a Tükör Módszer Bemutatócsoportnak!


Tükör Módszer Bemutatócsoport
Kedves Gazdik!
A Tükör Módszer 2007-ben alakult Bemutatócsoportja (BCS) utánpótlásképzést és tagfelvételt hirdet.

Bemutatócsoport tag az lehet, 

  • aki érez magában elhivatottságot arra, hogy sok-sok néző előtt előadja azt, hogy mit tud bemutatni a kutyájával csoportban és egyénileg
  • fontosnak tartja saját tanítási képességeinek fejlesztését

Többszáz fellépés van már a hátunk mögött. Nagy büszkeségünk a 2013-as WDS, a 2011-es lovas kupa, de ugyanolyan fontos a számos fővárosi és vidéki rendezvényen való részvétel.

Ízelítőnek nézd meg legutóbbi két videónkat :

Természetesen elvárás, hogy olyan Tükrös gazdi legyél, aki sikeresen elvégezte a Középfokú tanfolyamot és/vagy a Kölyök Pro tanfolyamot; és kutyád emberekre és más kutyákra vonatkozóan jól szocializált, valamint jó fizikális állapotú. Téged pedig a kitartás, tanításban való kreativitás, kihívások, megmérettetések kedvelése jellemezzen!

Az, hogy végül kiből lesz fellépő, BCS-s tag, a felkészítési képzés során derül ki, melynek menete a következő:

Érdeklődésed, bemutatkozó leveled és egy beszélgetés után rátermettségedet egy személyes, kutyás találkozáson térképezzük fel, előreláthatóan április elején, egy nyilvános külső helyszínen. Itt a következőket fogjuk hangsúlyozottan nézni:

  • engedelmes munka (csoportban, egyénileg), helyben maradás – esetleges extrém
    ingerek mellett is,
  • ügyességi feladatok, trükkök, amelyeket a tanfolyam során vagy autodidakta módon sajátítottatok el (forgás, körülöttem körzés, szlalom, pacsi…)

Nézd meg a BCS-ről készült kisfilmet is, amelyben a jelenlegi csoportot (akikhez reméljük csatlakozni fogsz) is láthatod edzés közben.

A jól sikerült megnézés után elkezdődik a felkészítés, melynek helyszíne legtöbbször a Városliget, ideje valószínűleg csütörtökönként 18-21 óra között valamikor – ami a legalkalmasabb a résztvevőknek.

Ezt a felkészítési időszakot életmód programként kezeljük, azaz rengeteg tudást fogsz kapni tőlünk, extrém trükkök, tánclépések, BCS koreográfiák, csoportos együttdolgozás, ingerszoktatás formájában. Mindez óriási élmény kutyának és gazdájának egyaránt. A felkészítési foglalkozások ára alkalmanként 5.000 Ft/2 óra.

Amikor úgy látjuk, hogy tudásod elérte a fellépési szintet, meghívunk téged Tükör Módszer Bemutatócsoport tagnak. Innentől nincs többé fizetendő tandíj, a gyakorlások csapatedzésnek számítanak, és a felvételt nyert BCS tagokra új kihívások várnak. Mindenekelőtt sok fellépés, a későbbiekben K99 Engedelmes vagy Ügyességi vizsga letétele, TM oktatásokon, vizsgákon való részvételi lehetőségek, TM kedvezmények.

Mindennek fényében kalkulálj azzal, hogy otthon és a BCS edzéseken is folyamatosan fejlesztened és ügyesítened kell magad és a kutyád, ami időigényes tevékenység – a fellépéseken való részvételről már nem is beszélve… Ez egy ilyen műfaj! 😊

És hogy miért is lehet ez jó: az izgalmas, látványos és kreatív feladatok „show” élményt nyújtanak, a kutyád magabiztossága növekedni fog, csakúgy, mint a kreatív feladatmegoldó képessége, nem beszélve a koncentráció és együttműködési készségének fejlődéséről, kapcsolatotok minőségének emelkedéséről. Az edzések- tanítás során kutyusod mentálisan alaposan lefárad, ami feszültséget is old, te pedig tele lehetsz sikerélménnyel a közös munka eredményeinek láttán, családod, barátaid el lesznek ájulva tőletek.

Jelentkezésedet 2023. március 30-ig a következő email címre várjuk: [email protected]

A jelentkezési leveledben kérnénk egy rövid bemutatkozót rólad (név, kor, foglalkozás, hobbi, telefonos elérhetőség) és a kutyádról (neve, neme, fajtája, kora, tulajdonságai, habitusa), hol és kinél végeztétek az Alap- a Középfokú vagy Kölyök Pro tanfolyamot, milyen életmódprogramban vesztek részt, mi motivált a jelentkezésre, milyen vizsgáitok vannak, valamint bármi, amit még fontosnak tartasz megosztani velünk! Kérlek, csatolj egy fényképet magadról és a kutyusodról is!

Ha egy kicsit is szöget ütött benned a gondolat, feltétlen jelentkezz!!!

Egy próbát mindenképp megér!

Üdvözlettel:
Regős Krisztina, TMBCS vezetője

Kövesd a Tükör Módszert Facebook oldalát további érdekes és hasznos kutyás tartalmakért vagy nézz szét a Vakkantó webshopban!