KUTYABARÁT MUNKAHELY

Egyre több a kutyabarát munkahely Magyarországon is. Ez nem meglepő, hiszen kutyákkal az iroda otthonosabb hellyé válik, ahol eredményesebb a munka.

A kutyák segítik a közösségépítést, javítják az együttműködést és a kapcsolatépítést a munkatársak között. A tapasztalatok azt mutatják, hogy a kutyák csökkentik a stresszt, jelenlétükkel oldják a munkatársak feszültségét a tárgyalásokon.

A kutyák javítják gazdáik munka-magánélet egyensúlyát, hangulatát és elkötelezettségét és produktivitását. A kutyabarát munkahelyek könnyebben tartják meg a munkavállalókat, mi több, előnybe kerülnek a munkaerő toborzásakor.

A Tükör Módszer rendszerének küldetés mondata: “A jó kutyást arról lehet felismerni, hogy szereti a környezete!” – érvényes ez utcára, parkra és irodára, ebben igyekszünk a gazdák segítségére lenni.

A XXI. században már nem csak a lakásunkat osztjuk meg kutyáinkkal, de egyre inkább általános jelenséggé válik, hogy az irodában is velünk tartanak. Ehhez a kutya kézben tarthatósága, vagyis szófogadása ismét kiemelkedő jelentőséggel bír, mint ahogy az is, hogy a gazda-kutya viszonya mennyire rendezett. Fontos ismerni a kutyát, hogy tudjuk, ösztönlénye hogyan reagál a sokféle és színes környezeti és szociális kihívásaira, hogy biztos kézzel irányíthassuk közös akcióinkat, hogy kapcsolatunkat az állattal a kiegyensúlyozottság, a biztonság és a szeretet jellemezze.

Az elmúlt évtizedek szakmai tapasztalatával hatékony segítséget tudunk nyújtani annak érdekében, hogy mindenki számára boldogan és kiegyensúlyozottan vezetni tudják saját és négylábú társaink életét, legyenek otthon vagy éppen az irodában.

Mit kell tudni a Kutya a munkában programról?

Szolgáltatásunkkal segítjük kutyabaráttá válni a cégeket, miután eldöntötték, hogy beengedik a kutyákat a munkahelyre.


Felmérjük a helyi adottságokat és környezet-tanulmányt készítünk a fizikai tér, a dolgozói igények és a kutyák viselkedése alapján. Beszerezzük az összes szükséges engedélyt, kezeljük a jogi kérdéseket.
Fontos, hogy mindenki élvezhesse a kutyabarát munkahely előnyeit, megírjuk az ennek alapjaként szolgáló etikai kódexet. Gondoskodunk az iroda és az ott dolgozó személyek biztonságáról. Meghatározzuk a higiéniai elvárásokat. Az allergiások és nem kutyapártiak igényeihez igazítjuk a kutyabarát programot.
Az iroda kutyáinak csapattá alakítása. Javaslatot teszünk az egészséges egyensúly kialakítására: „milyen gyakran, mennyi és melyik kutya”. Kutyák, gazdáik és nem kutyás munkatársak gyakorlatorientált edukációját biztosítjuk, hogy mindenki élvezhesse a kutyabarát munkahely előnyeit.

Szolgáltatásunkra kérjen ajánlatot űrlapon!

Szakmai csapat

Szakértői csapatunk tagjai a Tükör Módszer rendszerében tevékenykedő elismert kutyakiképzők, trénerek, projekt menedzsment, marketing-kommunikációs, és menedzsment készségekkel rendelkező lelkes szakemberek több évtizedes tapasztalattal.

Szakmai vezető: Korom Gábor
Program vezető: Szerémy Tamás

Kutyák a munkahelyen cikktár


A kutya az ember legjobb barátja – az irodában is?
Egyre népszerűbbek a kutyabarát munkahelyek, és számos előnyt kínálnak mind a munkavállalók, mind a munkáltatók számára. De biztosan jó ötlet négylábú barátainkat bevinni munkahelyi környezetbe?
Lehel Gábor és Miyu, a “japán”
Shiba inujáról mesél Lehel Gábor, aki Miyunak megtanította a villanykapcsolást, vezetése alatt a pénzügyi szektorban elsőként lett kutyabarát munkahely az Union Biztosító.