Kikvez 2

Általános Kinológiai és Kiképzésvezetői Tanfolyam 2.

 

A Tükör Módszer és hatásai a Tükör tanfolyamokon

A KIKVEZ II megmutatja, hogy a Tükör Módszer fogalmaival miképpen értelmezhető a kutya-gazda viszonya és milyen folyamatban van éppen a gazda és milyen lehetőségei vannak a változtatásra. Bevezet az alap- és a középfokú tanfolyam felépítése, céljai, használt technikái témakörébe. Egyaránt segítséget ad a saját kutyával való viszony mélyebb értelmezéséhez és az oktatói fejlődéshez is.

A képzés nem frontális, csoportos munka folyik, fizikai terhelést nem jelent.

Az oktatóképzés második szintjén, élő szituációkkal modellezett, interaktív előadások keretében mélyül a már megszerzett elméleti tudás, lehetőséget adva az alkalmazási területek gyakorlati bemutatására is.

A képzés ismeretanyaga a K3 Kinológiai Egyesület Tükör Módszerrel kapcsolatos kutatási eredményeire épül, szemlélete a harmadik évezred igényeit veszi figyelembe, magasabb nívóra emelve ezzel az ember és a kutya kapcsolatát.

Kiknek ajánljuk?

Olyanoknak ajánljuk ezt a tanfolyamot, akik szeretnék megismerni a gyakorlati alkalmazás technikáit, illetve bővíteni kívánják saját már meglévő repertoárjukat. Természetesen, ha csak tiszta képet szeretnének felállítani maguknak a környezet folyamatairól, akkor sem fognak csalódni.

A gyakorlati foglalkozások a Népszigeti Kutyaiskolán zajlanak, bepillantást engedve az iskola működésébe, szervezeti hátterébe. A menetrendet úgy alakítottuk ki, hogy az elfoglalt jelentkezők számára is vállalható legyen. A képzés két teljes hétvégén át tart.

További tanfolyamok