• Alapfokú tanfolyam

  Alapfokú tanfolyam

  2016. november 5. Szombat, Vasárnap 11h Tovább
 • Intenzív Alapfokú tanfolyam

  Intenzív Alapfokú tanfolyam

  A heti egy alkalmas intenzív alapfokú tanfolyam célja, hogy a gazdik megtanulják a kutya-kommunikáció, kutya-gondolkodás alapjait és felismerjék saját szerepüket a kutya nevelésében, azaz megismerjék a Tükör Módszert. A megszerzett tudás birtokában, oktatói segítséggel megtanítsák kedvenceiknek az alapvető feladatokat, és elkezdjenek dolgozni a helyes rangsor felállításán.

  A tanfolyam elején a kutyákat méretük és habitusuk alapján kis létszámú, maximum 8

  Tovább
 • 1
 • 2
 • 1

Életmód programok

Az életmód programok célja, hogy mindenki megtalálja a neki és kutyájának tetsző kutyás sportágat, játékot vagy továbbképzési lehetőséget. Teret, és szakmai segítséget adunk, hogy gazda és kutya közösen jól érezze magát. Az alábbi életmód programokon akkor vehetsz részt, ha valamelyik Tükör Kutyaiskola középfokú tanfolyamát vagy kölyökkutya tanfolyamát sikeresen elvégezted, és klubtagsági kártyával rendelkezel.

Agility - szo.
2020. április 11. 08:00

szombat reggel

 Jelentkezés
Szabad Szimat Klub
2020. április 11. 08:00

csak SZSZ-tanfolyamot végzetteknek

  LEZÁRVA
Triebball
2020. április 11. 09:30

szombat délután (min.3fő)

 Jelentkezés
Trükk kör
2020. április 11. 11:00

vasárnap délelőtt

 Jelentkezés
Klub
2020. április 12.

ELMARAD!! 

 Jelentkezés
Nyomkövetés - va
2020. április 12. 07:00

vasárnap reggel

 Jelentkezés
Felügyelt futtató - va
2020. április 12. 14:00

vasárnap délután

 Jelentkezés
Agility - szo.
2020. április 18. 08:00

szombat reggel

  HAMAROSAN (7nap)
Szabad Szimat Klub
2020. április 18. 08:00

csak SZSZ-tanfolyamot végzetteknek

  HAMAROSAN (5nap)
Triebball
2020. április 18. 09:30

szombat délután (min.3fő)

  HAMAROSAN (5nap)
Trükk kör
2020. április 18. 11:00

vasárnap délelőtt

  HAMAROSAN (5nap)
Klub
2020. április 19.

ELMARAD!! 

  HAMAROSAN (7nap)

Szakmai ágazatok

 • Csoportos, vezetett klubfoglalkozás - pályaválasztás
 • Agility
 • Frizbi
 • Ösztönkontroll tréning
 • Nyomkövetés
 • Mantrailing
 • Triebball
 • Vizsgára felkészítés (K99)

Csoportos, vezetett klubfoglalkozás - pályaválasztás

Kezdő klubosoknak ajánlott. Elsősorban azokat várjuk, még nem döntötték el, hogy melyik ágazatot válasszák vagy kikkel dolgozzanak egy csoportban. A foglalkozás témája változó, általában engedelmes és ügyességi feladatok tanításával, gyakorlásával foglalkozunk, válaszolunk a gazdák kérdéseire, belenézünk különböző ágazatokba és játékokat, vetélkedőket játszunk a kutyákkal.

Agility

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb kutyás sportja. A kutyának - a gazda irányítása mellett - egy akadálypályát kell teljesítenie a legrövidebb időn belül, és a legkevesebb hibával. Mérettől és fajtától függetlenül minden kutya űzheti ezt a sportot, de elsősorban a nagy mozgásigényű és könnyű csontozatú kutyáknak ajánljuk.

Mivel az akadályok minden alkalommal más variációban vannak a pályán, a kutyának nagyon kell figyelnie a gazdájára, hogy jól teljesítsen. Ez a figyelem a mindennapi életben is meglátszik majd, kommunikációjuk pontosabbá válik.

Frizbi

Ha kis kutyád van, ha nagy, ha szoktatok frizbizni, ha nem,ha szereted a csoportos játékokat, vagy inkább egyedül szeretnél dobálgatni, mindenképp ott a helyed a klubban! (A freestyle, és a távolsági verzióval egyaránt foglalkozunk)

Ha van már korongod, hozd el, de ha nincs, az sem gond, adunk! Amit semmiképpen ne hagyj otthon a kutyán kívül, az a box, vagy az autód! Edzés közben ugyanis a kutyáknak pihenésre is van szüksége, amit a kerítéshez kikötve, őrjöngve nem tudnak megtenni.

Ösztönkontroll tréning

Az ösztönkontroll tréning az Őrző-védő sportfoglalkozás Tükör Módszeres alapokon. Fontos, hogy itt nem a kutyák vadításáról, hergeléséről van szó, épp ellenkezőleg. A Tükör Módszer részeként az őrző-védő sport kiemelkedő szerepet kap, hogy kutyánk ősi ösztöneit leköthessük, kifáraszthassuk. Mindezt kontrollált körülmények között, ahol a kutya csak a gazda jelzéseire kezdhet akcióba. Ez a viszonyra, a rangsorra nézve nagyon hasznos gyakorlat, hiszen ilyenkor a kutyák teljes lázban égnek és az a gazda, aki ilyenkor is kézben tudja tartani a kutyáját, máshol sem szorul segítségre.

Az ösztönkontroll tréninget terápiás célokkal is használjuk. Félős, bizonytalan kutyák itt szerezhetnek sikerélményt és magabiztosságot. Az ösztönkontroll tréningen az őrző-védő munka során sem használunk kényszerítő eszközöket.

Nyomkövetés

Ha a kutyád folyamatosan porszívózza orrával a kertet és a mezőt, ha a legkisebb elejtett falatot is megtalálja akár napokkal később is, akkor ideje ezt a képességét hasznosabb mederbe terelni!

A nyomkövető sport is a kutyák ősi ösztöneire épít, és persze a 100-220 millió szaglóidegre az orrukban. A lépéseink által okozott talajsérülések és egyedi szagmintánk alapján tudják az általunk fektetett nyomvonalat követni. Izgalmas a nyomkövetés tanítása, hiszen mi a szagokat ilyen szinten már nem érezzük, ezért ha elakadunk, kutyánk jelzéseiből tudjuk csak leszűrni, hogy mi lehet a gond.

Minden kutyának ajánljuk! Csönd, nyugalom, felkelő nap, fókuszált munka: ez a nyomkövetés különleges hangulata!

Mantrailing

A nyomkövető sport egy Magyarországon viszonylag újkeletű ága a mantrailing, amikor a kutyának az ősi vadászó viselkedéshez hasonlóan, légszimattal kell az "elveszett" embert megkeresnie. Ingerekben gazdag környezetben vezetik nyomra a gazdát a kutyák.

Triebball

A Triebball egy új kutyás sport, ahol a kutyáknak fittball labdákat kell a kapuba terelnie. Elsősorban a városi környezetben élő terelő kutyáknak kialakított sport, de minden kutya könnyedén megtanulja és nagyon élvezi. Fontos az összhang a gazdával, a jó irányíthatóság, a játék modellezi a juhász - kutya kommunikációját és pontos, céltudatos labdaterelő kutyákat nevel, lekötve ősi ösztöneiket.

 

Szakmai csoportok

Különböző témájú csoportok működnek a klubon. Fontos, hogy a tagoknak közös célja és hasonló időbeosztása legyen. A kutatásainkat is ilyen csoportokon belül végezzük. Két legnépszerűbb csoportunk a Bemutató Csoport és a Terápiás Csoport. Utóbbi a problémás kutyák rehabilitációjának különböző módjait kutatja, teszteli, nagy sikerrel. Minden klubtag alapíthat csoportot, sőt, bátorítunk is mindenkit, és megadjuk hozzá a szükséges segítséget.

A honlap további böngészésével hozzájárul, hogy az cookie-kat ("sütiket") használjon a működése során.