• 1

Aktuális

                               November 2. és 3. szünet lesz a Népszigeti Kutyaiskolán.                                           A tanfolyamok és a kutyaovi is elmarad! Mindenkinek jó pihenést!

 

 

Előadások

Képzések

Alapfokú tanfolyam
2019. október 26. 11:00

szombat, vasárnap
délután
59 000 Ft

 Jelentkezés
Alapfokú tanfolyam
2019. október 28. 19:00

hétfő, kedd
este
59 000 Ft

 Jelentkezés
Kutyaovi

szombat és vasárnap

9:00-tól

2 000 Ft/alkalom

Bővebben

 Jelentkezés
Napközi

kedden és csütörtökön

8:00 - 17:00

3 400 Ft/kutya

Bővebben

 Jelentkezés
Viselkedésterápia

Egyéni időpontban,

jelentkezés telefonon!

 

Bővebben

 Jelentkezés

Kölyökkutya-tanfolyam
2019. december 7.

szombatonként

12h (Népsziget)

140 000 Ft

Bővebb információ

 Jelentkezés
Kölyökkutya-tanfolyam
2019. december 8.

vasárnaponként

14h (Őrmező)

140 000 Ft

Bővebb információ

 Jelentkezés

Népszigeti Kutyaiskola

A Népszigeti Kutyaiskola újító, kutató, nyitott hozzáállásáról híres, a Tükör Módszer anyaintézménye.

A kutyasuli 1990 őszén alakult, és elsők között tűzte ki célul a motivációs kiképzési technikák meghonosítását, hadat üzenve az akkor még uralkodó terrorisztikus módszereknek. Nagy fába vágta a fejszéjét az iskola azzal a tervvel, hogy olyan kutyás kultúrát terjesszen el, ahol mind a kutyatartó, mind pedig környezete jól és biztonságban érezheti magát. A városok, parkok és utcák kutyaszéklet tengerének megszüntetése, a rossz tartási körülményekből és a gazdák tájékozatlanságából adódó balesetek megelőzése mind olyan problémák voltak, melyeken változtatnunk kellett.

Szerencsés helyszínt találtunk mindehhez, a Népsziget könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, a foglalkozások után a gazdák nagyokat sétálhatnak kutyáikkal a több kilométeres Duna parton és az ártéri erdőkben. Nagy melegben pedig akár a Duna vízében is hűsíthetik négylábú társaikat.

A kutyasuli szakmai irányítását hosszú ideig Korom Gábor, a Tükör módszer alapítója látta el, mely megalapozta a napjainkban is jellemző nagylétszámú, aktív klubtagságot. Korom Gábor számos versenyző felkészítője és több világbajnokság résztvevője volt, mígnem fókuszának középpontjába a kutya és az ember kapcsolata, a gazdák tanítása került, így tökéletesítve a módszert, melynek égisze alatt a kutyasulink működik.

Az iskola évekkel ezelőtt elsőként állt át a tanfolyami rendszerre, mert úgy éreztük, hogy szükség van a magasabb szintű szervezettségre ahhoz, hogy a tudásunkat kellő hatékonysággal átadhassuk. Az idő minket igazolt, a rendszer kitűnően működik. Büszkék vagyunk rá, hogy a Tükör Módszert egyre több kutyaiskola veszi át tőlünk, akárcsak az általunk létrehozott  Ebathlon nevű kutyás játékot és a mára már önálló K99-es vizsgarendszert, ahol kezdő kutyástól a profi versenyzőig mindenki talál magának kihívást a különböző ágazatokban.

Bár alapvetően a közös hobbi, a kutyák iránti rajongásunk köt össze minket, az iskolán az emberi kapcsolatok is ugyanilyen fontosak. Ha időnk engedi, szervezünk kirándulást, szalonnasütést, bográcsozást és egyéb szakmai vagy szabadidős programokat. Kedvencünk a nyári kutyás tábor, ami a legjobb kutyás nyaralás. Az iskolának van egy belső honlapja, csak klubtagok számára, itt van saját fórumunk, levelező listánk, cikkgyűjteményünk és fotóalbumaink. Minden klubtagunk és oktatónk egyszer kezdő gazdiként jött le az iskolára, így tehát mindenki előtt szabad az út, hogy klubtársunkká, kollégánkká váljon.

Várjuk szeretettel!

A honlap további böngészésével hozzájárul, hogy az cookie-kat ("sütiket") használjon a működése során.