KOROM GÁBORRÓL

A Kutyasuli 1990 őszén alakult, először a Népszigeten található kutyaiskolával, Korom Gábor vezetésével.

Korom Gábor az ország legismertebb kutyaszakértője, számos tévés, rádiós műsor meghívott vendége, a Tükör Módszer® és a speciális kölyök program megalkotója, a Kutyasuli szakmai irányítója. A Neveletlenek (m2) és az Egyik kutya, másik nem (TV2) című műsorok vezetője, a bostoni WUSV munkakutya világbajnokság magyar válogatottjának legeredményesebb versenyzője, a Neked ugatok és a ZsEBeitkett című könyv szerzője.

A múlt:

Korom Gábor kutyás pályafutását több mint 3 évtizede kezdte, másokhoz hasonlóan olthatatlan vággyal, hogy kutyája legyen, akivel sülve-főve együtt lehet. Kamaszkorában ő is érezte úgy néha, hogy kutyájával jobban megértik egymást, mint embertársaival.

Idővel a sportkutyázás felé fordult, ahol a szigorú szabályozás és a versenyhelyzet nagy elvárásokat támaszt a résztvevők felé. Gyakran előfordul, hogy az eredmények hajszolásában a kutya eszközzé válik a sikerhez vezető úton. Mikor Gábor egyik különleges adottságú kutyája lebetegedett és az orvosok nem találtak semmilyen ésszerű magyarázatot, abbahagyta a versenyzést.

Ezután a kutya hamar meggyógyult, és ez az esemény Gábor figyelmét a kutya-ember kapcsolat és az átlag gazdik problémái felé fordította.

S bár számos versenyző felkészítője és több világbajnokság résztvevője volt, fókuszának középpontjába egy egyedi és új megközelítésű módszertan kidolgozása került.

A Tükör Módszer – melynek égisze alatt a kutyasulink működik – értékeit Korom Gábor életszemlélete , tapasztalata, a kutyák nyelvének ösztönös megértése és ezen tudások összességének, minden eddigi oktatási módszert felül- és átíró, alapjaiban új tanítási metodikája alapozta meg.

Korom Gábor

Népszigeten – elsőként hazánkban – ennek hatására született meg az a kis csoportos tanfolyami rendszer típus, ahol a kutyák szabadon, póráz nélkül tanulnak.

Korom Gábor tanított először a világon a VISZONYRENDEZÉS – TANÍTÁS – ÉLETMÓD hármas egységével. Neki köszönhetjük annak a szokásnak a bevezetését, aminek hála hazánkban is elkezdték a gazdák összeszedni a kutyapiszkot kedvencük után. Ő volt az, aki a végzett gazdik számára megnyitotta a különféle kutyás sportokat.

A Tükör Módszeren kívül iskolánkhoz és Korom Gábor nevéhez kapcsolódik az Ebathlon nevű kutyás játék és a mára már önálló K99-es vizsgarendszer kifejlesztése is, ahol kezdő kutyástól a profi versenyzőig mindenki talál magának kihívást a különböző ágazatokban.

A jelen:

Korom Gábor folyamatosan fejleszti módszerét, és ma már az 5 éve elindított Kölyök Programra koncentrál, a 4 Tükör Módszer iskola vezetését korábbi tehetséges tanítványaira bízta.

A KölyökProgram két tanfolyami fázisból áll. Az első lépcsőfok a 3-6 hónapos kiskutyák  (és gazdáik) tanítása, abban a szivacskorban, amikor a tudás még tiszta lapra íródik. A tanfolyam elvégzése után kutyák és gazdáik olyan tudásra és szabadságra tehetnek szert, ami felülírja minden korábbi reményüket. Kedvencükkel biztonságban és póráz nélkül sétálhatnak, nincs gondjuk a behívással, a kutyával való kapcsolatuk harmonikus és megbízhatóan kontrollált.

Az ezt követő KölyökPro tanfolyam mindezek továbbvitele, miközben nemcsak kutyánkat értjük meg sokkal jobban és magasabb szinten, de magunkról is rengeteget tanulunk.


Olvasd el Korom Gáborhoz kapcsolódó cikkeinket is:

Jaj, úgy élvezem én a (kutya)strandot…
A nyári meleg, a családi vakációk ideje majdnem minden családi kutyatartó életében elhozza a kutyás nyaralás …
A tekintély problematikája – folytatjuk Tanuljunk kutyául! sorozatunkat
Jól működik a kutya csak a behívással vannak problémák? Jó hírünk van! A kutyához fűződő kapcsolatból …
Tegyünk kutyánk egészségéért – folytatjuk videósorozatunkat
Folytatjuk Korom Gábor Tanuljunk kutyául! sorozatát.

Kövesd a Tükör Módszert Facebook oldalát további érdekes és hasznos kutyás tartalmakért!