Mantrailing Alapozó / Hajógyári / szeptember

Mantrailing Alapozó tanfolyam indul a Hajógyári Kutyasulin!

Szinergia a közös akcióban a legtöbb, amit egy életmód program adhat! A Tükör Módszer Mantrailing elsődleges célja ennek a szinergiának a megélése a kutya és a gazda oldalról egyaránt. Egy eltűnt személy vagy kisállat megkeresése szag alapján igazi vadászat, amihez elengedhetetlen a csapatmunka. A kutyázás teljes spektrumával dolgozunk az érzékeléstől a tanuláson, motiváción, kapcsolatépítésen át az ösztön-viselkedések saját szolgálatba állításáig. Már az elejétől elképesztő élményt nyújt a kezdő párosoknak, és folyamatosan megújuló kihívásokat biztosít a haladóknak is.

A kutyás személykeresés során a kutya kitűnő szaglására és az ösztönös kereső viselkedésére támaszkodunk. A tréningek során a vadászatot modellezve, szag alapján követjük végig az “eltűnt” személy nyomát és jutunk el végül a keresett személyhez és vele együtt a jutalomhoz. Itt, az irányításunk alatt, a kutya végre szabadon kiélheti azon vadászösztöneit, amelyek a békés együttélés érdekében általában nem kívánatosak.

Az edzések során kevés gátlással és sok megerősítéssel dolgozunk, miközben hagyjuk, hogy a kutya a lehető legnagyobb önállósággal kövesse le a nyomot. A keresés során a kutya különleges és jellemző jelzéseit érzékelve közösen megyünk végig a nyomon, megélve a kutya és a gazda közti ősi szinergikus kapcsolódást.

Mantrailing közben a kutya nem csak fizikai, hanem komoly szellemi kihívásokkal is találkozik – ezért a kutya energia levezetésére is kiváló életmód-sport.

Hisszük, hogy minden kutyából lehet mantrailer mérettől, kortól, fajtától, munkavonaltól függetlenül. Lehet kicsi vagy nagy, fiatal vagy idős, vadász vagy családi kutya, Szabó Zoltán és Óvári Bálint vezetőoktatók iránymutatása mellett, testreszabott célkitűzésekkel mindenki megtalálhatja a helyét. Terápiás oktatókkal együttműködve ajánljuk érzékeny kutyák számára konfliktus tréningnek, önbizalomnövelő foglalkozásnak.

A tanfolyam a népszerű személykereső sport családi kutyázásra optimalizált elméleti alapjait fekteti le, és kapcsolódásokat ad a gazdi korábbi Tükör Módszeres tanulmányaihoz.

A főbb témakörök:
-Betekintés a mentőkutyázás világába
-Személykeresés mint “vadászat”
-Szinergia a közös akcióban
-A keresés fizikája/hogy működik a keresés
-Út a jelenbe, kutya-érzékelés, kutya-kommunikáció
-Kötődés, motiváció, konfliktuskezelés
-Segítség a viselkedés-problémák kezelésében

Az alapozó tanfolyam egy teljes hétvégés, 4×4 órás képzés, amit legfeljebb 12 fős csoportokban indítunk.
A tanfolyamot Szabó Zoltán és Óvári Bálint tartja.

Az alapozó tanfolyam alkalmai:
1.alkalom: 2023.09.23, 9-13:00 óra
2.alkalom: 2023.09.23., 14-18:00 óra
3.alkalom: 2023.09.24., 9-13:00 óra
4.alkalom: 2023.09.24., 14-18:00 óra

A tanfolyamot végzett párosok csatlakozhatnak a heti rendszerességgel megszervezett edzésekhez.

Helyszín

Hajógyári Kutyasuli
1033 Budapest, Hajógyári-sziget hrsz. 23796/58
[email protected]
1
Szabó Zoltán
További helyszínek

Időpont

2023. 09. 23.
Szombat: 09:00-13:00
Szombat: 14:00-18:00
Vasárnap: 09:00-13:00
Vasárnap: 14:00-18:00
További időpontok

Foglalkozás díja

60.000 Ft
A feltüntetett árak bruttó árak és Forintban értendőek
Már nem lehet jelentkezni