Kölyökkutya-tanfolyam Népsziget 2024. június

Helyszín

Népszigeti Kutyasuli
Bp. IV. Zsilip utca 2/c.
Csoportvezető: Korom Gábor
Tanfolyammal kapcsolatos kérdés esetén:
zobin.viktoria@kutyasuli.hu
+36309929158
Zobin Viktória
További helyszínek

Időpont

2024. 06. 29.
11 héten át
Szombat: 12:00-14:30
További időpontok

Foglalkozás díja

229.000 Ft
A feltüntetett árak bruttó árak és Forintban értendőek

6 hónapod van arra, hogy megalapozz 15 évet

Laza pórázon fogsz kölyökkutyáddal sétálni. Sőt, póráz nélkül. (Nem elírás.)

Behívható lesz minden körülmények között.

Nem jelent majd problémát a hosszú autóút, vagy az étterembe, kávézóba beülés sem.

Lett egy visszahívható, pórázát nem rángató, engedelmes kutyánk. Szívből ajánljuk minden kölyökkutyás gazdinak! Köszönjük szépen a tanfolyam során nyújtott szakértő támogatást!

Márton Krisztina
Odie kutya gazdája

Miért van csak 6 hónapod?

Ezt muszáj tudnod a kölyökkutyák képzéséről

A válasz:

Szivacskorszak

Kölyökkutyád 6 hónapos koráig a legbefogadóbb és tanulékonyabb korszakát éli. Ekkor ismeri meg a világot és alakulnak ki a szokásai.

Az az energia amit ebben az időszakban rászánsz, az SZÁZSZOROSAN megtérül.

A kölykök képzése teljesen más megközelítést igényel, mint egy felnőtt kutyáé. Szívesen tanul, viszont nem terhelhető.

Pontosan ezért fogsz hitetlenkedve ránk nézni, amikor elmondjuk, hogy mit fog tudni a kutyád a tanfolyam végére…

…na ezt a tiéd biztos nem fogja megcsinálni!

A tanfolyamot záró megmérettetés látszólag teljesíthetetlen egy kölyökkutya számára, viszont a szivacskorszak és a Kölyökkutya Program módszertanának egyvelege mégis lehetségessé teszi.

10 éven át tartó módszertani fejlesztés

2015-ig, azaz a Tükör Módszer Kölyökkutya Programját megelőzően a kölyökkor egy szinte teljesen kiaknázatlan terület volt hazánkban, miközben ez a kutya tanításának leghatékonyabb periódusa.

“Az első Kölyökkutya-tanfolyamot megelőzően 10 éven keresztül dolgoztuk ki oktatótársaimmal, saját kutyáinkon a módszertant. Hiába volt akkorra már több mint 100 ezer kutya-gazda páros tapasztalata mögöttünk, sok mindent újra kellett, hogy tanuljunk. Ez a több mint egy évtizedes folyamatos kísérletezgetés és tanulás tette lehetővé, hogy 2015-ben a nagyközönség elé tárjuk az első Kölyökkutya-tanfolyamot.” Korom Gábor – az ország legismertebb kutyaszakértője, a Tükör Módszer™ és a Kölyökkutya Program megalkotója

Lássuk be, nehéz egy kölyökkel, főleg, hogy Grinda az első kutyám. A tanfolyamtól kezdve, mintha kaptam volna egy szuperképességet, már mindenre tudtam a megoldást. Minden héten, már rögtön az óra után a következő heti alkalmat vártam. Olyan jó volt az egész közeg, a feladatok is, meg persze a közös munka Grindával. Otthon éreztem magam!

Henczkó Zsófi
Grinda kutya gazdája

Így és ezért működik

Az értő és személyes figyelem a titok…

A hozzánk jelentkező kutya-gazda párosok mindegyike egy saját utat jár be. A tanfolyamot úgy alakítottuk ki, hogy ennek az útnak a bejárásában mindenkit egyénileg, magasfokú személyes figyelemmel támogassunk.

Dedikált kölyökspecialista oktatóink az órákon és a tanfolyami alkalmak közötti időben nyújtanak támogatást személyesen és online.

…de a csoportos tréning is elengedhetetlen!

A kutya családba és társadalomba illesztése a saját szociális terében való tanítással válik lehetségessé. A kölyökkutya egyik első számú szükséglete a 21. században az, hogy fajtársi közegben szocializálódjon.

Egy zavaró ingerek nélküli környezetben jól viselkedő kutya még nem biztos, hogy utcai körülmények között is irányítható lesz.

Elengedhetetlen az, hogy a gazda képes legyen kutyája figyelmét fajtársai környezetében, zavaró ingerek között is magára irányítani. Ez nem működik csoportos tréning nélkül.

A nagy kihívást azt jelentette, hogy valójában mennyire emberek iskolája ez! Nekünk emberként kellett megtanulni, hogyan tudjuk átalakítani a gondolkodásmódunkat, megváltozni a tapasztalások során, megérteni a kutyáinkat és rajtuk keresztül önmagunkat is.

Sárközi Ákos
Michelin-csillagos séf, CoCo kutya gazdája

Ide juttok el a tanfolyam végére

Biztonságos közlekedés a városban

Az engedelmességi vizsga elemei felkészítik kutyusodat a nagyvárosi életre.

Ilyet én is akarok!

Menő trükköket fog tudni

Az ügyességi vizsgára való gyakorlás során egy életre szóló kapcsolat alapjait rakjátok le közösen.

Ilyet én is akarok!
Valós, hétköznapi helyzetekben használható tudást kapsz
Érteni fogod a jelzéseit, ‘kutyául’ tudsz majd hozzá szólni. Meg fogsz lepődni, hogy eddig miket mondott neked, amiket nem is értettél.
Megtanul nyugodtan várakozni és elpihenni az autóban. Addig nem ugrik ki, amíg te engedélyt nem adsz rá. Akkor sem hagyja el az autót, hogyha nem lát.
Be fogod tudni hívni, még a legnagyobb játékból is. A többi gazda pedig kérdezget, hogy ezt mégis hogy…, te meg szabadkozol, hogy azért lehetett volna gyorsabb is.
Ha azt mondod neki, hogy ‘marad’, akkor ott fog melletted várakozni. Póráz nélkül. Akár úgyis, hogy mellette rohangálnak. (Nem elírás.)
Viheted magaddal nyaralásra, étterembe, kávézóba, családi ebédre. Jól fog viselkedni és mindenki kérdezgeti majd, hogy ezt meg hogy tanulta meg…, hiszen még egy éves sincs.
Laza pórázon fogtok tudni sétálni, és a földről felevés sem fog problémát okozni.

Lesz egy személyes mentorod aki a szívén viseli a sorsotokat

Tőle bármikor kérdezhetsz, hétköznap is gyakorol veled. (Igen, benne van az árban.)

Augusztustól novemberig jártunk Korom Gáborhoz, de én már az elején eldöntöttem, hogy amit tudunk, megtanulunk, amit nem, hát azt nem. Ehhez képest minden elvárásunkat felülmúlta az, hogy a jéghideg, sötét novemberi vizsgán abszolút megállta a helyét az egész család, Max kutyával az élén.

Erős Antónia
Televíziós Műsorvezető, Max kutya gazdája

Figyelem: a Kölyökkutya Program egy komoly vállalás!

A tanfolyami anyag a befogadhatóság határát súrolja: annyi új tudást kapsz, hogy a tanfolyam utáni hónapokban is folyamatosan új összefüggéseket fedezel majd fel.

A tanfolyam csoportos elméleti és gyakorlati képzést kínál 10 héten keresztül, heti egy alkalommal, 2,5 óra terjedelemben. Családtagok részt vehetnek, kicsiktől a nagyokig.

Minden óra után részletes összefoglalót küldünk az aznap elhangzottakról, a feladatok kivitelezésének módjáról, illetve itt kapjátok meg az általános házi feladatokat, melyeket a következő hét folyamán gyakorolhattok.

Mi tartozik még a tanfolyamhoz?
2 online előadás: Egy olyan előadás a kutyáról, ami után el akarod majd kérni a linket, hogy körbe küldhesd barátoknak. Egy élő interaktív előadás arról, hogy hogyan lehet igazán jól tanítani a kutyát, mi a csuda az a klikker, és miért hoztuk be az országba.
4 hétközbeni extra konzultáció a 7. óra után. Itt adjuk át nektek az X faktort, a titkos összetevőt, az aranycsinálás mikéntjét. Vagyis, hogy hogyan lesz behívható a kutyád.
A tanfolyamhoz kapcsolódóan egy-egy ingyenes alkalom a választott Tükör Módszer™ iskolában történő óvodai foglalkozásra és napközire. Az oviban hatalmasat tud bandázni, az első napközi utáni napon meg ahova lerakod, ott marad és alszik.
A résztvevők kézbentartási-engedelmességi (E) és ügyességi (Ü) vizsgát tesznek le a K99-es szervezet bírója és vizsgabiztosa előtt.
A vizsgák díját a tanfolyam ára tartalmazza.
Tudtad, hogy a kereskedelmi forgalomban kapható jutalomfalat-tartók sokszor nem praktikusak tanításhoz, képzéshez, akár mert nehezen lehet belenyúlni, kevés falat fér el bennük, vagy nem lehet lezárni ? A mi jutifalattartónkkal nem lesz ilyen gondod, minden szempontból praktikus.
Szerződött állatorvosunknál kedvezmények biztosítása.

Ez mind szép és jó, de a tiétek a legdrágább Kölyökkutya-tanfolyam az országban!

Hiszünk abban, hogy amit nyújtunk az egy olyan alapvető érték, tudás és szemlélet, ami máshol nem elérhető és a minket választó gazdák életét alapjaiban változtatja meg.

Ha mégis úgy érzed, hogy nem vagy elégedett, mi az ígéretünket teljes pénzvisszafizetési garancia mellett vállaljuk, amellyel indoklás nélkül élhetsz a tanfolyam végén.

Miért pont a Tükör Módszer?

Oktatóink a családi kutyázás szakértői

A Tükör Módszer™ hazánk vezető kutyaiskola hálózata. 30 éves tapasztalattal rendelkező szervezetünk több mint 80 aktív oktatóval segít neked és kedvenc négylábú társadnak abban, hogy ti legyetek a legmenőbb kutya-gazda páros a parkban.

A Tükör Módszerben™ az a forradalmi, hogy pozitív megerősítésen alapul. A kutyát a család részének tekintjük, és a köztünk lévő viszony fejlesztése által neveljük. A még ma is sokszor hangoztatott „falkavezér” hierarchia elvét meghaladva valljuk, hogy a kutya elsődlegesen család-, nem pedig falkatag szeretne lenni. Ennek a szociális egységnek a működéséhez a gazdinak kell egy nagyon magas fokú tudatosságot elérnie – az egyik legfontosabb, hogy megtanuljunk tisztán kommunikálni a kutyával.

A Tükör Módszer™ révén egyszerűvé és átláthatóvá válik az ember és a kutya kapcsolata, Megértjük, hogy mi határozzuk meg kutyánk viselkedését. Ezt a tükröződést kell megtanulnunk felismerni és alkalmazni, hogy harmonikus és boldog kapcsolatot építhessünk ki kutyánkkal.

10 éven keresztül fejlesztettük a tanfolyam tematikáját

A Kölyökkutya Program tematikáját több mint 10 éven át kísérleteztük ki saját, oktatói kutyáinkon és csiszoltuk folyamatosan, mielőtt a nagyközönség elé tártuk 2015-ben. ​​

A programot folyamatosan fejlesztjük és jelenleg negyedik iterációjában működik. A Tükör Módszer™ fejlesztőcsapata, követve a tudományos eredményeket és szintetizálva a gyakorlati tapasztalatokat folyamatos innovációval tökéletesíti a programot.

Korom Gábor

Korom Gábor a hazai kutyaoktatás paradigmaváltó alakja, a Tükör Módszer™ alapítója. Nevéhez fűződik a tanfolyami, csoportos oktatás és a pozitív megerősítésen alapuló klikker-tréning hazai bevezetése. 40 évre visszanyúló – több mint 100.000 kutyával és gazdáival szerzett – egyedülálló szakmai tapasztalatával hozta létre a Kölyökkutya Programot.

Gábor az ország legismertebb kutyaszakértője, számos tévés, rádiós műsor meghívott vendége. A Neveletlenek (m2) és az Egyik kutya, másik nem (TV2) című műsorok vezetője, a Neked ugatok és a ZsEBetikett című könyvek szerzője.

A Kölyökkutya Program forradalmi változást hozott a hazai kutyás kultúrában

A Kölyökkutya-tanfolyam a Tükör Módszer forradalmi fejlesztése, a világ első speciális Kölyökkutya Programja. 2015 óta futó képzésünk a modern kutyaetológia és 30 év gyakorlati tapasztalatának páratlan egyvelege.

Az antropozófiai gondolkodás a pedagógiában jelentős változást hozott a Waldorf-szemlélet által. A kutyaoktatásban is hasonló relevációként született meg a Korom Gábor nevével fémjelzett Tükör Módszer Kölyökkutya Program fejlesztés.

A Kölyökkutya Program a világ első, kifejezetten kölyökkutyák képzésére irányuló tanfolyama ami hivatalos vizsgával zárul.

A Kölyökkutya Program forradalmi változást hozott a hazai kutyás kultúrában

A Kölyökkutya-tanfolyam a Tükör Módszer forradalmi fejlesztése, a világ első speciális Kölyökkutya Programja. 2015 óta futó képzésünk a modern kutyaetológia és 30 év gyakorlati tapasztalatának páratlan egyvelege.

Az antropozófiai gondolkodás a pedagógiában jelentős változást hozott a Waldorf-szemlélet által. A kutyaoktatásban is hasonló relevációként született meg a Korom Gábor nevével fémjelzett Tükör Módszer Kölyökkutya Program fejlesztés.

A Kölyökkutya Program a világ első, kifejezetten kölyökkutyák képzésére irányuló tanfolyama ami hivatalos vizsgával zárul.

A Kölyökkutya Program 'sztori'

10 évvel ezelőtt az egész kutyatréneri piac pancsernek tartott, amikor úgy döntöttem, hogy mostantól kizárólag a kölyökkutyák képzésével fogok foglalkozni.

Pedig akkoriban az ország legismertebb kutyaszakértője voltam. A “suttogó csávó”, aki csúnyán néz egy gyilkos ösztönökkel rendelkező vérebre, és az hanyatt vágja magát (megtörtént egy TV műsorban, azóta már jó kutya lett).

A 2010-es évek elején a szakma lehetetlennek és feleslegesnek tartotta a kölyökkutyák képzését, mi viszont ebben láttuk a jövőt. Az idő minket igazolt. Azóta több mint 2000 kölyökkutya-gazdi páros fordult meg nálunk és általában teltházzal és várólistával futnak tanfolyamaink.

Legjobb tudomásom szerint a világon elsőként indítottunk klasszikus tanfolyami keretek között kölyökkutya képzést, ami hivatalos vizsgával zárul. Kézzel fogható tudást adunk, ami a kutyával töltött minden másodpercedet a feje tetejére állítja és megreformálja.

Ahhoz, hogy a kölyökkutyád másképp viselkedjen, neked kell változnod és tudatosodnod. Hatalmas jelentősége van akár egy hanglejtésnek, vagy egy apró mozdulatnak. Valójában minden kutya behívható, az a kérdés, hogy a gazda meg tudja-e szólítani.

A mi küldetésünk, hogy ezen az úton támogassunk téged.

Korom Gábor

Itt jelentkezz:

kép
Kölyökkutya-tanfolyam Népsziget 2024. augusztus
Kölyökkutya tanfolyam
Csoportvezető: Pétercsák Petra
229.000 Ft
2024. 08. 10.
Népszigeti Kutyasuli
Jelentkezem!
kép
Kölyökkutya-tanfolyam Őrmező 2024. augusztus
Kölyökkutya tanfolyam
Csoportvezető: Varga Balázs
229.000 Ft
2024. 08. 11.
Őrmezői Kutyasuli
Jelentkezem!
kép
Kölyökkutya-tanfolyam Hajógyári 2024. augusztus
Kölyökkutya tanfolyam
Csoportvezető: Pétercsák Petra
229.000 Ft
2024. 08. 26.
Hajógyári Kutyasuli
Jelentkezem!
  • Jelenleg nincs szabad hely az általad kiválasztott helyszínen?
  • A tanfolyam kezdetéig tartó időszakot is szeretnéd hasznosan eltölteni kutyusoddal?
  • Nincs a közeledben Tükör Módszeres iskola?

Akkor jelentkezzetek az Online Kölyökkutya Programra és kezdjétek el a tanulást már ma!

Kérjük, hogy időben jelentkezzetek a tanfolyamra, a korlátozott férőhelyek miatt nem biztos, hogy helyet tudunk biztosítani a maximális létszám feltöltése után. Amennyiben a tanfolyamra már nem tudsz jelentkezni kérlek írj az arvayorsolya@kutyasuli.hu e-mail címre, hogy felvehessünk a várólistára.

Gyakran Ismételt Kérdések

A kiskutyámnak még nincs meg minden kötelező oltása ahhoz, hogy közösségbe mehessen.

A Kölyökkutya-tanfolyamot nem lehet túl hamar elkezdeni, de a kötelező oltások megléte feltétele a tanfolyamon való részvételnek. Amennyiben pl. 2,5 hónapos kutyusod számára még nem engedélyezett a közösségi életben való részvétel, mi azt javasoljuk, hogy ne várj a következő turnusra, hanem az első pár órán akár a kutyus nélkül, de kezdd el a tanfolyamot. Dedikált kölyökspecialista oktatóink segíteni fognak a gyakorlati felzárkózásban. Sokkal többet tudtok nyerni a lehető leghamarabb elkezdett tudatos fejlesztéssel mint amit be kell hozni a gyakorlati oldalon.

Miért nem elég az ovi? Iskolába majd 6-7 hónapos kora után terveztem vinni.

Az ovi, az emberi példától eltérően nem az iskola előszobája, hanem a kölyökkutyák szocializációs lehetősége és a legalapvetőbb viselkedési és tanulási feladatok játékos gyakorlásának színtere.

Az ovi egy remek lehetőség a többi kutyával való játékra és a közösségben való lét szabályainak játékos elsajátítására, de a szivacskorszak adta lehetőségek kiaknázásához mindenképpen iskolai foglalkozást ajánlunk.

Miért kerül ez ennyibe? Máshol olcsóbban is láttam tanfolyamot.

A világon elsőként használt Kölyökkutya Program személyre szabott szakmai figyelmet biztosít minden egyes kutya-gazda páros fejlődésének: 20 alkalommal fogunk személyesen találkozni, hogy segítsük elérni a mások által csak vágyott, irigylésre méltó sikert. Erre nem csak a több ezer elégedett gazdánk a bizonyíték, hanem az általunk előre vállalt teljes pénzvisszafizetési garancia is.

Vidéken élek, a budapesti helyszínek sajnos nem megközelíthetőek a számomra. Milyen lehetőségeim vannak?

Amennyiben a budapesti vonzáskörzeteken kívül éltek kutyusoddal, több lehetőséged is van Tükör Módszeres képzést igénybe venni.

Zalaegerszegi és gyenesdiási helyszíneinken is megtalálod tanfolyamunkat.

Mindemellett lehetőséged van a Kölyökkutya Program online változatára is beiratkozni, ami személyes képzésünk digitális verziója.

Jelentkezési feltételek és egyéb információk

A Tükör Módszer budapesti iskoláiban kiemelkedő szerepe van a korai élményeknek, így a Kutyaovinak és a Kölyökkutya-tanfolyamnak. Ez az időszak egybeesik a kölyökkutyák oltási programjával, mellyel kapcsolatban arra kérünk, hogy bármilyen foglalkozásra érkeznél, először konzultálj állatorvosoddal.

Hazánkban az állatorvosi praxisok között eltérés fordulhat elő az oltások időpontjával kapcsolatban, mi arra kérünk, hogy az alábbiakra figyelj:
  • Kiskutyád mindenképpen rendelkezzen PARVO és SZOPORNYICA elleni védettséggel.
  • 4 hónapos kor alatti kutyáknál legalább 2 kombinált oltás meglétét kérjük, és mielőtt ellátogattok hozzánk, legalább 10 nap teljen el a második oltás után, hogy az kifejthesse hatását.
  • 4 hónapos kor felett minden kölyökkutyától kérjük a veszettség elleni igazolást is.

Találkozzunk a tanfolyamon!

A Kölyökkutya-tanfolyammal kapcsolatos kérdés esetén Árvay Orsolya munkatársunk várja jelentkezését: