• Alapfokú tanfolyam

  Alapfokú tanfolyam

  2016. november 5. Szombat, Vasárnap 11h Tovább
 • Intenzív Alapfokú tanfolyam

  Intenzív Alapfokú tanfolyam

  A heti egy alkalmas intenzív alapfokú tanfolyam célja, hogy a gazdik megtanulják a kutya-kommunikáció, kutya-gondolkodás alapjait és felismerjék saját szerepüket a kutya nevelésében, azaz megismerjék a Tükör Módszert. A megszerzett tudás birtokában, oktatói segítséggel megtanítsák kedvenceiknek az alapvető feladatokat, és elkezdjenek dolgozni a helyes rangsor felállításán.

  A tanfolyam elején a kutyákat méretük és habitusuk alapján kis létszámú, maximum 8

  Tovább
 • 1
 • 2

Korom Gábor levele a kutyatulajdonosok közösségéhez

Gazdasági és társadalmi szempontból egyaránt kivételes időszakot élünk meg a koronavírus terjedését visszafogó óvintézkedések miatt. A helyzet állandó változásban van, és mi úgy érezzük, a kiszámíthatóság most különös értéket képvisel, a felelős magatartás pedig életet menthet, ezért iskoláinkon a személyes találkozásokon alapuló csoportos, tanfolyami oktatást határozatlan időre felfüggesztjük. 

A Tükör Módszer alapítójaként az elmúlt évtizedekben folyamatosan a leghatékonyabb oktatási formákat kutattam, innovatív oktatási módszereket fejlesztettem munkatársaimmal közösen. Munkánk most arra koncentrál, hogy az adott körülmények között is megtaláljuk a módját, hogyan lehetünk segítségetekre kutyás problémáitok megoldásában, így szolgáltatásaink nem állnak le, csak átalakulnak.

Hiszek benne, hogy ez a járvány magával hozhat egy pozitív kimenetelű értékátrendeződést is társadalmi szinten. A kutyáddal való jó és harmonikus kapcsolatod, és ehhez az erős alapok megteremtése, a kutyás közösséghez való tartozás olyan biztos pontokat jelenthetnek, amelyek jelentősége egyre nagyobb lesz, amelyekhez mindig vissza tudsz nyúlni. 

Mi azon leszünk, hogy ebben minden lehetséges eszközünkkel, tudásunkkal, tapasztalatunkkal segítsünk Téged. Platformtól, csatornától függetlenül.

Keressetek, kövessetek, figyeljetek minket itt és a közösségi média csatornákon, ahol mindig megosztjuk Veletek az aktuális információkat, hogy a kutyázás örömét ezekben a különleges időkben is nap mint nap átélhesd.

Üdvözlettel, Korom Gábor  

Képzések

A kutyaiskolákon a tanfolyamok szervezése mellett rengeteg kutatási projekt fut, ezek mindegyike a kutya-gazda közötti kommunikáció fejlesztését tűzi ki célul. A kutatási projektek eredményeit mutatják be szakmai szemináriumaink. A szemináriumok segítséget adnak a magasabb szintű tanítási feladatokhoz, vizsgafelkészítéshez a K99 vizsgarendszer ágazataiban, és mélyebb betekintést adnak a Tükör Módszer elemeibe.  A kutatási projektek folyamatai azt igazolják, hogy azoknak is érdemes részt venni a szemináriumokon, akik egy korábbi alkalommal már meghallgatták.

KIKVEZ - Általános Kinológiai és Kiképzésvezetői Tanfolyam a Tükör Módszer jegyében.

Bővebb információt itt talál.

 

KIKVEZ II. - A Tükör módszer és hatásai a Tükör tanfolyamokon.

A KIKVEZ II arról szól, hogy a Tükör Módszer fogalmaival miképpen értelmezhető a kutya-gazda viszonya. Milyen lehetőségei vannak a gazdának a változtatásra, milyen folyamatban van éppen és ebben mi a következő lépés. Bevezetést ad az alap- és a középfokú tanfolyam felépítésébe, céljaiba, használt technikáiba.

A tanfolyam a saját kutyával való viszony mélyebb értelmezésében és az oktatói fejlődésben is kiváló segítséget ad.

A képzés nem frontális, csoportos munka folyik, fizikai terhelést nem jelent.

A képzés témái: 7 alapfogalom, kulcsok, kapcsolati minőségek, U folyamat, paktum, viselkedés módosítás 8 pontja, alap- és középfokú tanfolyamok indítása, felépítése, technikái.

Az oktatóképzés második szintjén, élő szituációkkal modellezett, interaktív előadások keretében mélyül a már megszerzett elméleti tudás, lehetőséget adva az alkalmazási területek gyakorlati bemutatására is.  

A képzés ismeretanyaga a K3 Kinológiai Egyesület Tükör Módszerrel kapcsolatos kutatási eredményeire épül, szemlélete a harmadik évezred igényeit veszi figyelembe, magasabb nívóra emelve ezzel az ember és a kutya kapcsolatát.

Olyanoknak ajánljuk ezt a tanfolyamot, akik szeretnék megismerni a gyakorlati alkalmazás technikáit, illetve bővíteni kívánják saját már meglévő repertoárjukat. Természetesen ha csak tiszta képet szeretnének felállítani maguknak a környezet folyamatairól, akkor sem fognak csalódni.

A gyakorlati foglalkozások az Őrmezői Kutyaiskolán zajlanak, bepillantást engedve az iskola működésébe, szervezeti hátterébe. A menetrendet úgy alakítottuk ki, hogy az elfoglalt jelentkezők számára is vállalható legyen. A képzés két teljes hétvégén át tart.

 

Nyári tematikus szakmai programok

Ízelítő a tavalyi tematikából:

Ösztönkontroll tréning szeminárium Korom Gáborral

Napjainkban a kutya már az emberi családban él, ide hozza be ösztönlényét, ösztönenergiáit. A mai családi kutyatartóknak fontos feladata felismerni a kutya lényének szükségleteit és azt a családi környezetben is kielégíteni.

A nem helyesen felállított életmód számos betegség oka, viselkedési zavar forrása. A tudatos ösztönenergia levezetéssel sokat tehetünk kutyánk egészségért. Egy 15 perces jól célzott és tudatosan felépített program akár hatékonyabb lehet, mint egy másfélórás együttlét.

Vannak kutyák, melyeket nehéz lendületbe hozni, vagy könnyen elveszítik a kedvüket bármilyen tevékenységhez. Más kutyáknál az okozza a gondot, hogy amikor „ösztönbe” kerülnek, akkor a gazda elveszíti felettük a kontrollját. A hatékony energia levezetés kulcsa: a magas motivációs, és energiaállapot elérése, a kézbentarthatóság fenntartása mellett. Minden látszólagos nehézsége ellenére kivitelezhető feladat! A szemináriumon a Tükör Módszer kutatásának életmód programokhoz kifejlesztett különleges technikáival (lásd a részletes tájékoztatóban) ismerkedhetnek az érdeklődő gazdik.

A szemináriumot Korom Gábor, a Tükör Módszer alapítója vezeti.

A szeminárium témái:

 • a kutya ösztönélete
 • az ösztönadottságok fejlesztése – bujkáló ösztönök
 • az ösztönprés
 • az „ösztönkorbács”
 • az ösztönkifáradás
 • az energiakeringés fizikai szimptómái
 • az energiaáramlás blokkolásának élettani hatásai
 • az ember ösztönlénye
 • az emberi hatások a kutya lényében
 • tudatosítási technikák
 • szituációs felkészítés
 • ösztönkontroll tréning az „életmód” szempontjából

A gyakorlati foglalkozásokra saját kutyát lehet hozni, de ezt előre jelezni kell a tanfolyami szervezőnek, hogy a program összeállítását előre megtervezhessük.

A részvételnek nincsenek szakmai feltételei, minden érdeklődőt várunk szeretettel!

 • Ne lődd le a kutyát
 • Kutyakommunikáció
 • Top Táp 1
 • Etyeki menhely
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A honlap további böngészésével hozzájárul, hogy az cookie-kat ("sütiket") használjon a működése során.