Slider

Klubélet

Azok a gazdák, akik kutyájukkal sikeresen vizsgáztak a középfokú tanfolyamon, beléphetnek a kutyasulik klubjába. A klub célja, hogy mindenki megtalálja a neki és kutyájának tetsző kutyás sportágat, játékot vagy továbbképzési lehetőséget Teret, és szakmai segítséget adunk, hogy gazda és kutya közösen jól érezze magát.

Válasszon iskoláink közül, hogy megismerhesse az iskolák különböző kínálatát!

Szakmai ágazatok

 • Csoportos, vezetett klubfoglalkozás - pályaválasztás
 • Agility
 • Frizbi
 • Ebathlon
 • Ösztönkontroll tréning
 • Nyomkövetés
 • Mantrailing
 • Triebball
 • Vizsgára felkészítés (K99)

Csoportos, vezetett klubfoglalkozás - pályaválasztás

Kezdő klubosoknak ajánlott. Elsősorban azokat várjuk, még nem döntötték el, hogy melyik ágazatot válasszák vagy kikkel dolgozzanak egy csoportban. A foglalkozás témája változó, általában engedelmes és ügyességi feladatok tanításával, gyakorlásával foglalkozunk, válaszolunk a gazdák kérdéseire, belenézünk különböző ágazatokba és játékokat, vetélkedőket játszunk a kutyákkal.

Agility

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb kutyás sportja. A kutyának - a gazda irányítása mellett - egy akadálypályát kell teljesítenie a legrövidebb időn belül, és a legkevesebb hibával. Mérettől és fajtától függetlenül minden kutya űzheti ezt a sportot, de elsősorban a nagy mozgásigényű és könnyű csontozatú kutyáknak ajánljuk.

Mivel az akadályok minden alkalommal más variációban vannak a pályán, a kutyának nagyon kell figyelnie a gazdájára, hogy jól teljesítsen. Ez a figyelem a mindennapi életben is meglátszik majd, kommunikációjuk pontosabbá válik.

Frizbi

Ha kis kutyád van, ha nagy, ha szoktatok frizbizni, ha nem,ha szereted a csoportos játékokat, vagy inkább egyedül szeretnél dobálgatni, mindenképp ott a helyed a klubban! (A freestyle, és a távolsági verzióval egyaránt foglalkozunk)

Ha van már korongod, hozd el, de ha nincs, az sem gond, adunk! Amit semmiképpen ne hagyj otthon a kutyán kívül, az a box, vagy az autód! Edzés közben ugyanis a kutyáknak pihenésre is van szüksége, amit a kerítéshez kikötve, őrjöngve nem tudnak megtenni.

Ebathlon

Az Ebathlon az első igazi kutyás játék, melyet iskolánk tagjai találtak ki annak érdekében, hogy betöltsenek egy űrt, ami a kutyás sportok és a szimpla kutyasétáltatás között tátong. Az Ebathlon játszható otthon, a parkban, vagy bárhol, ahol több kutyás találkozik. A kellékek könnyen beszerezhetők, otthon is elkészíthetők, a játékok pedig úgy vannak kitalálva, hogy minden kutya számára játszhatóak legyenek, mérettől, típustól függetlenül. Szinte minden klubfoglalkozáson előveszünk egy játékot és időnként házi versenyeket is szervezünk.

Ösztönkontroll tréning

Az ösztönkontroll tréning az Őrző-védő sportfoglalkozás Tükör Módszeres alapokon. Fontos, hogy itt nem a kutyák vadításáról, hergeléséről van szó, épp ellenkezőleg. A Tükör Módszer részeként az őrző-védő sport kiemelkedő szerepet kap, hogy kutyánk ősi ösztöneit leköthessük, kifáraszthassuk. Mindezt kontrollált körülmények között, ahol a kutya csak a gazda jelzéseire kezdhet akcióba. Ez a viszonyra, a rangsorra nézve nagyon hasznos gyakorlat, hiszen ilyenkor a kutyák teljes lázban égnek és az a gazda, aki ilyenkor is kézben tudja tartani a kutyáját, máshol sem szorul segítségre.

Az ösztönkontroll tréninget terápiás célokkal is használjuk. Félős, bizonytalan kutyák itt szerezhetnek sikerélményt és magabiztosságot. Az ösztönkontroll tréningen az őrző-védő munka során sem használunk kényszerítő eszközöket.

Nyomkövetés

Ha a kutyád folyamatosan porszívózza orrával a kertet és a mezőt, ha a legkisebb elejtett falatot is megtalálja akár napokkal később is, akkor ideje ezt a képességét hasznosabb mederbe terelni!

A nyomkövető sport is a kutyák ősi ösztöneire épít, és persze a 100-220 millió szaglóidegre az orrukban. A lépéseink által okozott talajsérülések és egyedi szagmintánk alapján tudják az általunk fektetett nyomvonalat követni. Izgalmas a nyomkövetés tanítása, hiszen mi a szagokat ilyen szinten már nem érezzük, ezért ha elakadunk, kutyánk jelzéseiből tudjuk csak leszűrni, hogy mi lehet a gond.

Minden kutyának ajánljuk! Csönd, nyugalom, felkelő nap, fókuszált munka: ez a nyomkövetés különleges hangulata!

Mantrailing

A nyomkövető sport egy Magyarországon viszonylag újkeletű ága a mantrailing, amikor a kutyának az ősi vadászó viselkedéshez hasonlóan, légszimattal kell az "elveszett" embert megkeresnie. Ingerekben gazdag környezetben vezetik nyomra a gazdát a kutyák.

Triebball

A Triebball egy új kutyás sport, ahol a kutyáknak fittball labdákat kell a kapuba terelnie. Elsősorban a városi környezetben élő terelő kutyáknak kialakított sport, de minden kutya könnyedén megtanulja és nagyon élvezi. Fontos az összhang a gazdával, a jó irányíthatóság, a játék modellezi a juhász - kutya kommunikációját és pontos, céltudatos labdaterelő kutyákat nevel, lekötve ősi ösztöneiket.

Vizsgára felkészítés (K99)

Az iskolánkon született K99-es vizsgarendszer négy ágazatból áll: engedelmes, ügyességi, ösztönkontroll és nyomkövetés. Minden ágazatban 9 szinten lehet vizsgázni. A klubtagok a középfokú tanfolyamon már megszerezték a kettes szintű ügyességi vizsgát. Ha a gazda úgy dönt, hogy kutyájával szeretne letenni egy kiszemelt vizsgát, számíthat iskolánk oktatóinak segítségére a felkészülésben. Javasoljuk is ezt a fajta megmérettetést, célt ad és visszajelzést is kapunk a teljesítményünkről. A növekvő elvárások során kutyánkkal is egyre nagyobb összhangban fogunk tudni együtt dolgozni.

Bővebb információ a vizsgarendszerről: http://www.k99vizsga.info/

Szakmai csoportok

Különböző témájú csoportok működnek a klubon. Fontos, hogy a tagoknak közös célja és hasonló időbeosztása legyen. A kutatásainkat is ilyen csoportokon belül végezzük. Két legnépszerűbb csoportunk a Bemutató Csoport és a Terápiás Csoport. Utóbbi a problémás kutyák rehabilitációjának különböző módjait kutatja, teszteli, nagy sikerrel. Minden klubtag alapíthat csoportot, sőt, bátorítunk is mindenkit, és megadjuk hozzá a szükséges segítséget.

Kapcsolat

Bp. XI. Poprádi út - Balatoni út sarok (a Bobpályával szemben) [email protected] 

+36 70 310 7701
Jándi Tímea

Kölyök tanfolyam

Árvay Orsolya
 
Megközelítés: Kocsival a Balatoni (7) útról, vagy bkv-val a 187-es busszal a Keserűvíztelep Bob pálya megállótól 1 perc séta.
 • Ne lődd le a kutyát
 • Kutyakommunikáció
 • Top Táp 1
 • Etyeki menhely
 • 1
 • 2
 • 3
 • 4
A honlap további böngészésével hozzájárul, hogy az cookie-kat ("sütiket") használjon a működése során.