• 1

Életmód programok

Az életmód programok célja, hogy mindenki megtalálja a neki és kutyájának tetsző kutyás sportágat, játékot vagy továbbképzési lehetőséget. Teret, és szakmai segítséget adunk, hogy gazda és kutya közösen jól érezze magát. Az alábbi életmód programokon akkor vehetsz részt, ha valamelyik Tükör Kutyaiskola középfokú tanfolyamát vagy kölyökkutya tanfolyamát sikeresen elvégezted, és klubtagsági kártyával rendelkezel.

Mantrailing - ZsM
2019. szeptember 19. 19:00

csütörtök este

 Jelentkezés
ÖKT - péntek
2019. szeptember 20. 17:30

jelentkezés e-mailben

  LEZÁRVA
Mantrailing - ZsM
2019. szeptember 21. 08:00

szombat reggel

 Jelentkezés
Treibball - szo.
2019. szeptember 21. 08:30

szombat reggel

 Jelentkezés
ÖKT - vasárnap
2019. szeptember 22. 08:00

jelentkezés e-mailben

 Jelentkezés
Terep - ZsM
2019. szeptember 22. 09:00

vasárnap reggel

 Jelentkezés
Mantrailing - ZsM
2019. szeptember 26. 19:00

csütörtök este

 Jelentkezés
ÖKT - péntek
2019. szeptember 27. 17:30

jelentkezés e-mailben

  LEZÁRVA
Mantrailing - ZsM
2019. szeptember 28. 08:00

szombat reggel

  HAMAROSAN (2nap)
Treibball - szo.
2019. szeptember 28. 08:30

szombat reggel

  HAMAROSAN (3nap)
ÖKT - vasárnap
2019. szeptember 29. 08:00

jelentkezés e-mailben

  HAMAROSAN (3nap)
Terep - ZsM
2019. szeptember 29. 09:00

vasárnap reggel

  HAMAROSAN (3nap)

Szakmai ágazatok

  • Kreatív terep foglalkozások
  • Agility
  • Frizbi
  • Ösztönkontroll tréning
  • Nyomkövetés
  • Mantrailing
  • Treibball
  • Vizsgára felkészítés (K99)

Kretaív terepfoglalkozás

Változatos helyszíneken állítjuk kihívások elé a kutyákat és gazdáikat egyaránt. Ha szeretnél jókedvű csapattal közösen kutyát sétáltatni és eközben fejlődni tanításban, ösztönkezelésben, vagy éppen a környezeti ingerekkel vannak nehézségei a kutyádnak, akkor ez egy ideális foglalkozás erre.

A foglalkozásokat vasárnaponként 9:00-tól tartjuk Zsoldos Mariann vezetésével.

[email protected]

Agility

Az elmúlt évek egyik legkedveltebb kutyás sportja. A kutyának - a gazda irányítása mellett - egy akadálypályát kell teljesítenie a legrövidebb időn belül, és a legkevesebb hibával. Mérettől és fajtától függetlenül minden kutya űzheti ezt a sportot, de elsősorban a nagy mozgásigényű és könnyű csontozatú kutyáknak ajánljuk.

Mivel az akadályok minden alkalommal más variációban vannak a pályán, a kutyának nagyon kell figyelnie a gazdájára, hogy jól teljesítsen. Ez a figyelem a mindennapi életben is meglátszik majd, kommunikációjuk pontosabbá válik.

A jelentkezéshez kérlek keresd meg Timit ezen a címen:

[email protected]

Frizbi

Ha kis kutyád van, ha nagy, ha szoktatok frizbizni, ha nem,ha szereted a csoportos játékokat, vagy inkább egyedül szeretnél dobálgatni, mindenképp ott a helyed a klubban! (A freestyle, és a távolsági verzióval egyaránt foglalkozunk)

Ha van már korongod, hozd el, de ha nincs, az sem gond, adunk! Amit semmiképpen ne hagyj otthon a kutyán kívül, az a box, vagy az autód! Edzés közben ugyanis a kutyáknak pihenésre is van szüksége, amit a kerítéshez kikötve, őrjöngve nem tudnak megtenni.

Ebathlon

Az Ebathlon az első igazi kutyás játék, melyet iskolánk tagjai találtak ki annak érdekében, hogy betöltsenek egy űrt, ami a kutyás sportok és a szimpla kutyasétáltatás között tátong. Az Ebathlon játszható otthon, a parkban, vagy bárhol, ahol több kutyás találkozik. A kellékek könnyen beszerezhetők, otthon is elkészíthetők, a játékok pedig úgy vannak kitalálva, hogy minden kutya számára játszhatóak legyenek, mérettől, típustól függetlenül. Szinte minden klubfoglalkozáson előveszünk egy játékot és időnként házi versenyeket is szervezünk.

Ösztönkontroll tréning

Az ösztönkontroll tréning az Őrző-védő sportfoglalkozás Tükör Módszeres alapokon. Fontos, hogy itt nem a kutyák vadításáról, hergeléséről van szó, épp ellenkezőleg. A Tükör Módszer részeként az őrző-védő sport kiemelkedő szerepet kap, hogy kutyánk ősi ösztöneit leköthessük, kifáraszthassuk. Mindezt kontrollált körülmények között, ahol a kutya csak a gazda jelzéseire kezdhet akcióba. Ez a viszonyra, a rangsorra nézve nagyon hasznos gyakorlat, hiszen ilyenkor a kutyák teljes lázban égnek és az a gazda, aki ilyenkor is kézben tudja tartani a kutyáját, máshol sem szorul segítségre.

Az ösztönkontroll tréninget terápiás célokkal is használjuk. Félős, bizonytalan kutyák itt szerezhetnek sikerélményt és magabiztosságot. Az ösztönkontroll tréningen az őrző-védő munka során sem használunk kényszerítő eszközöket.

A jelentkezés: név és kutyanév megadásával Studinger Ferinél:

 [email protected]

A feljelentkező linket az aktuális tréningekre Studinger Feri küldi.

Nyomkövetés

Ha a kutyád folyamatosan porszívózza orrával a kertet és a mezőt, ha a legkisebb elejtett falatot is megtalálja akár napokkal később is, akkor ideje ezt a képességét hasznosabb mederbe terelni!

A nyomkövető sport is a kutyák ősi ösztöneire épít, és persze a 100-220 millió szaglóidegre az orrukban. A lépéseink által okozott talajsérülések és egyedi szagmintánk alapján tudják az általunk fektetett nyomvonalat követni. Izgalmas a nyomkövetés tanítása, hiszen mi a szagokat ilyen szinten már nem érezzük, ezért ha elakadunk, kutyánk jelzéseiből tudjuk csak leszűrni, hogy mi lehet a gond.

Minden kutyának ajánljuk! Csönd, nyugalom, felkelő nap, fókuszált munka: ez a nyomkövetés különleges hangulata!

Mantrailing

A nyomkövető sport egy Magyarországon viszonylag újkeletű ága a mantrailing, amikor a kutyának az ősi vadászó viselkedéshez hasonlóan, légszimattal kell az "elveszett" embert megkeresnie. Ingerekben gazdag környezetben vezetik nyomra a gazdát a kutyák.

Treibball

A Treibball egy új kutyás sport, ahol a kutyáknak fittball labdákat kell a kapuba terelnie. Elsősorban a városi környezetben élő terelő kutyáknak kialakított sport, de minden kutya könnyedén megtanulja és nagyon élvezi. Fontos az összhang a gazdával, a jó irányíthatóság, a játék modellezi a juhász - kutya kommunikációját és pontos, céltudatos labdaterelő kutyákat nevel, lekötve ősi ösztöneiket.

A treibball foglalkozásaink szeptember 23-tól átmenetileg szünetelnek.

Vizsgára felkészítés (K99)

Az iskolánkon született K99-es vizsgarendszer négy ágazatból áll: engedelmes, ügyességi, ösztönkontroll és nyomkövetés. Minden ágazatban 9 szinten lehet vizsgázni. A klubtagok a középfokú tanfolyamon már megszerezték a kettes szintű ügyességi vizsgát. Ha a gazda úgy dönt, hogy kutyájával szeretne letenni egy kiszemelt vizsgát, számíthat iskolánk oktatóinak segítségére a felkészülésben. Javasoljuk is ezt a fajta megmérettetést, célt ad és visszajelzést is kapunk a teljesítményünkről. A növekvő elvárások során kutyánkkal is egyre nagyobb összhangban fogunk tudni együtt dolgozni.

Bővebb információ a vizsgarendszerről: http://www.k99vizsga.info/

Szakmai csoportok

Különböző témájú csoportok működnek a klubon. Fontos, hogy a tagoknak közös célja és hasonló időbeosztása legyen. A kutatásainkat is ilyen csoportokon belül végezzük. Két legnépszerűbb csoportunk a Bemutató Csoport és a Terápiás Csoport. Utóbbi a problémás kutyák rehabilitációjának különböző módjait kutatja, teszteli, nagy sikerrel. Minden klubtag alapíthat csoportot, sőt, bátorítunk is mindenkit, és megadjuk hozzá a szükséges segítséget.

A honlap további böngészésével hozzájárul, hogy az cookie-kat ("sütiket") használjon a működése során.