• 1

Klubélet

Azok a gazdik, akik kutyájukkal sikeresen vizsgáztak a középfokú Tükör tanfolyamon, beléphetnek a kutyasulink klubjába. A klub célja, hogy mindenki megtalálja a neki és kutyájának tetsző kutyás sportágat, ill. továbbképzési lehetőséget, ehhez szakmai segítséget biztosítson, és nem utolsó sorban, hogy a gazdik is jól érezzék magukat. 

Az elmúlt évek tapasztalatai alapján arra jutottunk, hogy sokkal eredményesebb kis csoportban dolgozni, mint egyedül, bármilyen ágazatról legyen is szó. Ennek legfőbb oka, hogy az ember nem látja magát kívülről, és magán sokkal kevésbé veszi észre az elkövetett hibákat, mint másokon. Mindenkinek más ötletei, meglátásai vannak és egy csapatban több a kreativitás, ami a kutya tanításához fontos. És persze szórakoztatóbb is egy jó társaságba tartozni, együtt gyakorolni.

Különböző témájú csoportok működnek a klubon. Fontos, hogy a tagoknak közös célja legyen és hasonló időbeosztásuk. A kutatásainkat is ilyen csoportokon belül végezzük. Két legnépszerűbb csoportunk a Tükör módszer bemutató csoport és a Tükör  terápiás csoport. Ez utóbbi a problémás kutyák rehabilitációjának különböző módjait kutatja, teszteli, nagy sikerrel.

Szakmai ágazatok


Csoportos vezetett klubfoglalkozás, gyakorlás, játék


Időpont: szombatonként 8.30-10.00
Foglalkozásvezető oktató: Nagy Szilvia

Szombatonként reggel játék, életmód és vidámság a Kőbányai Kutyasuli Életmód Klubfoglalkozásain!
Várunk szeretettel, ha érdekel a közös játék, tesztelnéd, hogyan megy az együttműködés, új feladatokat, trükköket próbálnátok ki, és a csapatjátékoktól sem riadsz vissza!
Amit hozz magaddal: kutya, jókedv, klikker és sok finom jutalomfalat, esetleg a kutya kedvenc játéka. Ha a Nagyi is jönne, annak sincs akadálya! Amit inkább hagyj otthon, ha csatlakozol hozzánk: munka, terhek, teljesítménykényszer és magas elvárások. Nálunk a cél a könnyed, vidám közös akció, hogy jó társaságban, jól induljon a hétvége!


Őrző-védő foglalkozás

Időpont: vasárnap 8.00-9.30
(további őrző-védő foglalkozások lehetőségeiről a foglalkozásvezető ad tájékoztatást)
Foglalkozásvezető őrző-védő oktató: Szász Ernő

Fajtától és mérettől függetlenül nagyon sok szeretettel várunk Titeket a Kőbányai Kutyasuli tükör őrző-védő foglalkozásain, amely remek módja az ösztönenergiák levezetésének! Fontos, hogy itt nem a kutyák vadításáról, hergeléséről van szó, épp ellenkezőleg. A Tükör Módszer részeként az őrző-védő sport ott kap kiemelkedő szerepet, hogy kutyánk ősi ösztöneit segít lekötni, kifárasztani. Mindezt kontrollált körülmények között tesszük, ahol a kutya csak a gazda jelzéseire kezdhet akcióba. Ez a viszonyra, a rangsorra nézve nagyon hasznos gyakorlat, hiszen ilyenkor a kutyák teljes lázban égnek és a gazdi megtanulja ilyen magas ösztönhőmérsékleten is kézben tartani a kutyáját.

Iskolánkon terápiás célokkal is használjuk az őrző-védő foglalkozásokat: félős, bizonytalan kutyák itt szerezhetnek sikerélményt és magabiztosságot.

Az őrző-védő munka során sem használunk kényszerítő eszközöket.


Frisbee

Időpont: vasárnap 9.00-10.00
Foglalkozásvezető oktató: Száraz Katalin

Ha kis kutyád van, ha nagy, ha szoktatok frisbee-zni, ha még soha nem hallottatok róla, ha a freestyle érdekel, ha a távolsági, ha szereted a csoportos játékokat, ha inkább egyedül szeretnél dobálgatni, mindenképp ott a helyed!
Ha van már korongod, hozd el, de ha nincs, az sem gond, adunk! Amit semmiképpen ne hagyj otthon a kutyán kívül, az a box vagy az autód! Edzés közben a kutyáknak pihenésre van szüksége, amit a kerítéshez kikötve, őrjöngve nem tudnak megtenni.

Mantrailing

Időpont: vasárnap 9.00-11.00 és szerda 18:00-20:00

Foglalkozásvezető oktató: Varga-Szarvas Ferenc

A nyomkövető sport egy Magyarországon viszonylag újkeletű ága a mantrailing, amikor a kutyának légszimattal kell az "elveszett" embert megkeresnie. Ez a sport szintén a kutyák ősi ösztöneire épít, és persze a 100-220 millió szaglóidegre az orrukban. A mantrailing szellemileg és fizikailag is megdolgoztatja a kutyát (és a gazdát is) , fejleszti a kettőjük közötti összhangot a közös munka révén. Külön kihívás a szimatmunka tanítása a gazdák számára, hiszen mi a kutyákhoz képest csak "sötétben tapogatózunk" a szagok világában. Az eredményes munkához a gazdának érzékelnie kell a kutya legapróbb jelzéseit, bizonytalanságait, ezzel fejlődik a kettőjük közötti kommunikáció, az összhang. Bár vannak kifejezetten szimatmunkára tenyésztett fajták, életmód programként minden kutyának ajánljuk!

Íme egy bemutató kisfilm arról, hogy milyen is a mantrailing.

Vizsgára felkészítés(K99)

Az iskolánkon született K99-es vizsgarendszer négy ágazatból áll: engedelmes, ügyességi, őrző-védő és nyomkövetés. Minden ágazatban 9 szinten lehet vizsgázni. A klubtagok a tanfolyamokon már megszerezték az egyes szintű engedelmes, és a kettes szintű ügyességi vizsgát. Iskolánkon évente kb. három K99-es vizsga van, de más iskolákon is lehet vizsgázni. Ha a gazdi úgy dönt, hogy kutyájával szeretne letenni egy kiszemelt vizsgát, számíthat iskolánk kiképzőinek segítségére a felkészülésben. Javasoljuk is ezt a fajta megmérettetést, célt ad és visszajelzést is kapunk a teljesítményünkről. A növekvő elvárások során kutyánkkal is egyre nagyobb összhangban fogunk tudni együtt dolgozni.

Bővebb információ a vizsgarendszerről: http://www.k99vizsga.info/

A vizsgafelkészítésről bővebben a klubfoglalkozásokon lehet érdeklődni.

Kapcsolat

Princzes Judit

Megközelítés: Kocsival a Harmat utcáról BKK-val a 85-ös és 185-ös autóbusszal az Ihász utcai megállónál
  • Ne lődd le a kutyát
  • Kutyakommunikáció
  • Top Táp 1
  • Etyeki menhely
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
A honlap további böngészésével hozzájárul, hogy az cookie-kat ("sütiket") használjon a működése során.