MINDEN, AMI A KUTYÁRÓL 6 NAP ALATT MEGTANULHATÓ

Általános Kinológiai és Kiképzésvezetői Tanfolyam

2018. július 27 - augusztus 18.

about

Általános Kinológiai és Kiképzésvezetői Tanfolyam

A Tükör Módszer jegyében


A családi kutyatartás oktatásának úttörője, a Tükör Módszer szervezésében kerül megrendezésre az egyik legmagasabb színvonalú kutyás szakmai program. A képzés különlegessége, hogy hallgatóként befogadja a teljesen kezdőket, és résztvevőként az oktatókat, oktatójelölteket. A tanfolyam átfogó ismereteket ad a kutya világáról, kifejezett fókusszal a családi kutyatartásra.

Alapszintű kiképzésvezetői és professzionális gazdaképző tanfolyam.

A több mint 25 esztendőre visszatekintő, folyamatosan megújuló program mindig korszerű ismereteket, módszereket tár a hallgatóság elé. A tanfolyam ideje alatt a résztvevők az alapismeretektől a mélyebb betekintésig is eljutnak.

Segítségül átfogó szakmai anyagot, tansegédletet állítottunk össze.

Az előadások témái az alapfokú kiképzés minden részét lefedik és még azon túl is sok érdekességet érintenek.

Ízelítő a tanfolyam programjából


 • A kutya származása, a kutya és ember viszonya

  Izgalmas utazás a Tükör Módszer alapítójával az egykori ösztönös falka minőségből a XXI. századba, a tudatosan felépített családba. Mindeközben egy logikusan felépített rendszerbe is bevezetést kapunk, ami érthetővé teszi a kutya és a gazda viszonyát és segítséget ad annak tudatos átformálására.

  előadó: Korom Gábor

 • Tanulás az etológus szemével

  Hogyan lehet a tudomány által leírni a tanulási képességeket? Hogyan és miért alakult ki az állatokban (és bennünk) ez a képesség? Mi az intelligencia? Ilyen és ehhez hasonló kérdésekre ad választ ez az érdekfeszítő előadás.

  előadó: Dr. Topál József

 • Kiképzéselmélet és Klikker-képzés

  Egy egész nap, a tanulás és tanítás alapkérdéseinek körüljárására, ahol megtudhatjuk mik a tanulás alaptörvényei és hogyan használhatjuk őket kreatívan; elvekhez vagy inkább módszerekhez ragaszkodjunk? Miként kommunikáljunk idegen fajokkal? A nap első felében az elméleti háttérrel ismerkedünk míg a második fele betekintést ad ezen átalános törvények speciális alkalmazásába a klikkerképzésbe.

  előadó: Hornig Rudolf

 • Szociális tanulás

  A kutya mint szociáis lény. Mit tanult a kutya tőlünk az emberektől az elmúl pár tízezer évben? Hogyan használhatjuk a kutya ezen, az állatvilágban egyedülálló szociális képességét, hogy hatékonyabban taníthassunk? Erről és még sok hasnlóan érdekes témáról hallhatunk az előadás során.

 • Kutyasportok, segítőkutyák

  Az előadás, ami nyomot hagy. Első kézből kaphatunk képet arról, például hogyan lesz egy kutyából terelőkutya és milyen élmény a terelő munka. Hogyan képezhető egy romkutató kutya, éles helyzetben hogyan jut el külföldre egy romkutató csapat és dolgozik egy katasztrófa sújtotta területen. Az előadás mellett képekben és videókon is ritka pillanatokat láthatunk.

  előadó: Leczki Sarolta

 • Ösztönkontroll tréning

  A kutya nem kevesebbet tesz, minthogy saját ösztönlényének az irányítását felkínálja az embernek.
  Vajon tudunk-e élni ezzel a lehetőséggel? Vajon képesek vagyunk-e betölteni ezt a felelősséget? Tudjuk-e biztosítani kutyánk egészséges életmódját, ösztönenergia leadását? Az Ösztönkontroll tréning a harmadik évezred szellemiségében segíti az embert abban, hogy kutyája a családban és az ember társadalmában méltó életet éljen.

  előadók: Studinger Ferenc, Varga Balázs

 • Állatorvosi ismeretek

  A kutya alapvető anatómiai és egészségtani ismereteit kapjuk. Egy átfogó képet kapunk arról, hogy aki nem állatorvostan hallgató, hogyan ismerheti fel a kutya különböző betegségeit, sérüléseit, mivel tud segíteni az adott helyzetben és mire érdemes odafigyelnie, amin akár a kutya élete is múlhat.

 • Kutyakommunikáció és viselkedésterápia

  A kutyakommunikáció abc-je. Milyen jelzésekkel kommunikálnak a kutyák fajtársaikkal és az emberrel? Hogyan jelenik meg kutya belső állapota ezekben a jelzésekben? Hogyan kezelhető egy szélsőségesen félős, vagy agresszív kutya? Hogyan tudnak képzett kutyák problémás viselkedésű kutyát gyógyítani? Ezekben kalauzolnak el a Tükör Viselkedésterápiás Csoport tagjai egy rendkívüli előadással.

  előadók: Óbert Mária, Kresák Ágnes, Monoki Nikolett

 • Csoportos kiképzésvezetés

  Egy inspiráló és tartalmas előadás leendő oktatóknak, iskolavezetőknek. Elméleti és gyakorlati szempontok az oktatói és iskolavezetői tevékenység első lépéseihez. Hogy a gazdák valóban azt kaphassák, amire szükségük van.

  előadók: Varga Balázs és Varga Péter

Árak és feltételek

A képzésre minden helyünk elkelt, várólistára tudjuk felvenni a jelentkezőket!

A tanfolyamon hallgatóként és vizsgázóként is részt lehet venni. Az oktatói ambíciókkal rendelkezőknek a vizsga szükséges feltétele a továbblépésnek.

A tanfolyamra kutyát nem lehet hozni.

A tanfolyamot csak 16. életévüket betöltött jelentkezőknek ajánljuk.

Mind a 6 napon való részvétel esetén a regisztráció véglegesítéséhez szükséges 25 000 Ft előleg megfizetése utalással.

Az előadások minden nap 8:00-17:00-ig tartanak:

Július

27-28-29.

Augusztus

3-4-5.

Augusztus

18. Vizsga

Vizsgázó

75 000 Ft

Hallgató

70 000 Ft

Ismétlő

35 000 Ft


A kedvezményeket a regisztrációs űrlapon lehet bejelölni.