Hajógyári Kutyasuli: KOROM GÁBOR NYÍLT LEVELE A BEHAJTÁSI RENDDEL KAPCSOLATBAN


Kedves Mindenki! Kedves Gazdik! Kedves Oktatók!

Információra lenne szükségünk, mert egy nagyon furcsa, rendkívül bizarr helyzetbe kerültünk. Hétfő este értesültünk arról, hogy a Fővárosi Önkormányzat rendelete miatt kedd reggeltől nem lehet behajtani a Hajógyári-szigeten lévő iskolánkhoz. Hozzánk hasonlóan két szomszédunkat, a Sziget Kft-t, és a Honvéd SE-t is derült égből villámcsapásként érte a hír. Semmilyen megkeresést ezzel kapcsolatban korábban nem kaptunk. 

Próbáltuk felvenni a kapcsolatot a mind a Fővárosi, mind a III. kerületi Önkormányzattal, de nem jártunk sikerrel. Időközben közvetetten annyit megtudtunk, hogy még a III. kerületi Közterület-felügyelet sem tudott felkészülni a végrehajtásra. Illetve azóta annyi könnyítés érkezett, hogy 2 hétig még nem büntetnek.

Az esemény kapcsán az elmúlt napok lázas kutatással teltek részünkről, de sajnos sokkal okosabbak nem lettünk.

A Hajógyári-szigetről készített stratégiai tervből nem olvasható ki egyértelműen, hogy biztosan megmarad-e szabadon sétáló kutyások és a többi szigetlátogató között kialakult hajógyári idill.  Mint tudjátok, a Tükör Módszer évtizedes munkájával országos szinten is mi tettük a legtöbbet a póráz nélküli sétáló, behívható kutyák érdekében. Ha megnehezítik a kutyasuliba jutást a családoknak, gazdáknak és oktatóknak, ez a küldetésünk is csorbát szenved.

Teljes értetlenséggel állunk az esemény előtt. Az elmúlt évtized legnagyobb TM fejlesztését hajtottuk végre a Hajógyári kutyasulin, nem kisebb ambícióval, mint hogy a nemzetközi színrelépés minőségbiztosításához hozzunk létre egy bázis iskolát. Most ez a rengeteg munka és a több tízmillió forintos támogatói befektetés került veszélybe. 

Természetesen folyamatosan keressük a helyzet megoldását, és tájékoztatunk Benneteket az érdemi fejleményekről.

Kérlek Titeket, hogy ha bármilyen infótok, kapcsolatotok lenne, juttassátok el hozzánk a [email protected] keresztül!

Köszönettel: Korom Gábor, a Tükör Módszer és a Kölyökkutya-program szakmai vezetője