A KUTYASULIRÓL

A Kutyasuli 1990 őszén alakult, először a Népszigeten található kutyaiskolával, Korom Gábor vezetésével.

Korom Gábor az ország legismertebb kutyaszakértője, számos tévés, rádiós műsor szakértője, a Tükör Módszer® és a speciális kölyök program megalkotója, a Kutyasuli szakmai irányítója. A Neveletlenek (m2) és az Egyik kutya, másik nem (TV2) című műsorok vezetője, a bostoni WUSV munkakutya világbajnokság magyar válogatottjának legeredményesebb versenyzője, és a Neked ugatok című könyv szerzője.

A múlt:

Korom Gábor kutyás pályafutását több mint 3 évtizede kezdte, másokhoz hasonlóan olthatatlan vággyal, hogy kutyája legyen, akivel sülve-főve együtt lehet. Kamaszkorában ő is érezte úgy néha, hogy kutyájával jobban megértik egymást, mint embertársaival.

Idővel a sportkutyázás felé fordult, ahol a szigorú szabályozás és a versenyhelyzet nagy elvárásokat támaszt a résztvevők felé. Gyakran előfordul, hogy az eredmények hajszolásában a kutya eszközzé válik a sikerhez vezető úton. Mikor Gábor egyik különleges adottságú kutyája lebetegedett és az orvosok nem találtak semmilyen ésszerű magyarázatot, abbahagyta a versenyzést.

Ezután a kutya hamar meggyógyult, és ez az esemény Gábor figyelmét a kutya-ember kapcsolat és az átlag gazdik problémái felé fordította.

S bár számos versenyző felkészítője és több világbajnokság résztvevője volt, fókuszának középpontjába egy egyedi és új megközelítésű módszertan kidolgozása került.

A Tükör Módszer – melynek égisze alatt a kutyasulink működik – értékeit Korom Gábor életszemlélete , tapasztalata, a kutyák nyelvének ösztönös megértése és ezen tudások összességének, minden eddigi oktatási módszert felül- és átíró, alapjaiban új tanítási metodikája alapozta meg.

Népszigeten – elsőként hazánkban – ennek hatására született meg az a kis csoportos tanfolyami rendszer típus, ahol a kutyák szabadon, póráz nélkül tanulnak.

Korom Gábor tanított először a világon a VISZONYRENDEZÉS – TANÍTÁS – ÉLETMÓD hármas egységével. Neki köszönhetjük annak a szokásnak a bevezetését, aminek hála hazánkban is elkezdték a gazdák összeszedni a kutyapiszkot kedvencük után. Ő volt az, aki a végzett gazdik számára megnyitotta a különféle kutyás sportokat.

A Tükör Módszeren kívül iskolánkhoz és Korom Gábor nevéhez kapcsolódik az Ebathlon nevű kutyás játék és a mára már önálló K99-es vizsgarendszer kifejlesztése is, ahol kezdő kutyástól a profi versenyzőig mindenki talál magának kihívást a különböző ágazatokban.

A jelen:

Korom Gábor folyamatosan fejleszti módszerét, és ma már az 5 éve elindított Kölyök Programra koncentrál, a 4 Tükör Módszer iskola vezetését korábbi tehetséges tanítványaira bízta.

A KölyökProgram két tanfolyami fázisból áll. Az első lépcsőfok a 3-6 hónapos kiskutyák  (és gazdáik) tanítása, abban a szivacskorban, amikor a tudás még tiszta lapra íródik. A tanfolyam elvégzése után kutyák és gazdáik olyan tudásra és szabadságra tehetnek szert, ami felülírja minden korábbi reményüket. Kedvencükkel biztonságban és póráz nélkül sétálhatnak, nincs gondjuk a behívással, a kutyával való kapcsolatuk harmonikus és megbízhatóan kontrollált.

Az ezt követő KölyökPro tanfolyam mindezek továbbvitele, miközben nemcsak kutyánkat értjük meg sokkal jobban és magasabb szinten, de magunkról is rengeteget tanulunk.

Társadalmi felelősségvállalás

Már a Kutyasuli megalakulásától olyan kutyás kultúrát volt célunk elterjeszteni, ahol mind a kutyatartó, mind pedig környezete jól és biztonságban érezheti magát.

A városok, parkok és utcák kutyaszéklet tengerének megszüntetése, a rossz tartási körülményekből és a gazdák tájékozatlanságából adódó balesetek megelőzése mind olyan problémák voltak, melyeken változtatni szándékoztunk és az elmúlt évtizedekkel ezelőtti állapotokra visszatekintve elmondhatjuk, hogy sokat javult a helyzet, megérte és megéri az erőfeszítés.

Kutyasulik és Tükör Módszer központok

A Népszigeti Kutyasuli 1990-ben nyitotta meg kapuit, ezt követte 2009-ben az Őrmezői, 2011-ben a Rákoscsabai,m ajd 2013-ban a Kőbányai Kutyasuli. Az ország legnagyobb kutyaiskolája jelenleg a Népszigeti Kutyasuli, ahol a Tükör Módszer is született és ami nagyon sok kutya-gazda párosnak változtatta már meg az életét.

  • A Népsziget könnyen megközelíthető tömegközlekedéssel és autóval is, a foglalkozások után a gazdák nagyokat sétálhatnak kutyáikkal a több kilométeres Duna parton és az ártéri erdőkben. Nagy melegben pedig akár a Duna vízében is hűsíthetik négylábú társaikat.

  • Budán Őrmezőn várja a kutyákat egy izgalmas, bokros, dimbes-dombos terület.

  • A Rákoscsabai Kutyasuli területének kiválasztásában döntő szerepe volt a Noé Állatotthonnak, akikkel szoros az együttműködésünk. Az állatotthonból kikerülő (többnyire nehéz sorsú) kutyák és leendő gazdáik helyben lehetőséget nyernek kapcsolatuk megalapozásához.

  • A Kőbányai Kutyasulit azért nyitottuk meg a főváros közepén, hogy könnyebb megközelíthetőséget biztosítsunk a belvárosban lakóknak.